– Han har aldri trengt konkurranse om plassen for å spille på sitt beste

Jürgen Klopp er mektig imponert over Sadio Mané, som var banens bestemann da Manchester City ble slått i FA-cupsemifinalen.

Liverpools nummer 10 har scoret fire mål på sine fire siste kamper, og fikk 10 på børsen av Liverpool.no etter sin enorme opptreden mot Manchester City lørdag.

Mané har operert på venstreflanken gjennom mesteparten av sin Liverpool-karriere, men han har blitt stadig hyppigere brukt som midtspiss etter Luis Diaz sin inntreden på laget.

Jürgen Klopp mener imidlertid at senegaleserens gode form ikke har noe å gjøre med kjøpet av Diaz.

– Jeg har kjent Sadio i nesten seks år, og såvidt jeg vet har han aldri trengt konkurranse for å spille på sitt beste. Han har spilt slik som dette lenge, i nesten alle kampene hvor han har vært skadefri. Han har prestert utrolig stabilt på et høyt nivå, sa Liverpool-manageren til pressen mandag.

– Jeg tror egentlig ikke det har påvirket Sadios spill at vi hentet inn Luis. Det var heller ikke grunnen til at vi hentet inn Luis. Men det ser ut til å passe Sadio veldig bra å spille i midten. Han scoret noen utrolige og viktige mål fra venstreflanken, men han kan spille sentralt også, noe vi så på lørdag.

– Når terminlisten kommer er dette et av de første oppgjørene jeg ser etter

Var ikke på topp fysisk etter landslagsspill

– Sadio slet litt fysisk etter at han kom tilbake fra landslagsoppdrag. Det er helt normalt. Han følte det ikke, men du kunne se det. Han klarte ikke å bruke sin enorme fysikk hver tredje dag, i uke etter uke, slik han gjorde i helgen. Det var problemet.

– Men før kampen mot City følte jeg at han var tilbake på sitt høyeste nivå fysisk, og derfor spilte han også så godt. Han var supervanskelig å forsvare seg mot, og han var også viktig for oss ved å hjelpe oss i forsvar. Det første målet klarer du bare å score om du virkelig forsøker å nå frem, og det gjorde han. Du tar bare det løpet dersom du føler deg opplagt nok til det. 

– Nei, jeg tror slett ikke at Luis er grunnen til at Sadio nå har gjort fire mål, men på en måte spiller han kanskje en rolle likevel, fordi han tar mye av fokuset til forsvarerne til motstanderlaget, og det åpner rom for andre spillere, sa Klopp under sin pressekonferanse mandag.