– Det som skjedde rundt straffespark-konkurransen, med laserpennene, var ikke særlig kult

Jürgen Klopp skjønner at Mohamed Salah var veldig skuffet etter skandalescenene i Dakar tirsdag kveld.

Jürgen Klopp satt igjen med blandede følelser etter å ha sett Senegal snyte Egypt for VM-billett tirsdag kveld. Liverpool-manageren var tydelig irritert over behandlingen hans stjernespiss, Mohamed Salah, ble utsatt for av Senegal-fansen. 

Sadio Mané avgjorde som kjent straffespark-konkurransen til vertenes fordel, etter at Salah hadde bommet på Egypts første straffespark, mens han ble forstyrret av en rekke laserpenner rettet mot øynene hans fra hjemmefansen.

– Jeg er selvsagt glad for at Sadio kom til VM, men jeg er veldig skuffet og føler med Mo, sa Klopp under sin pressekonferanse fredag.

– Det som skjedde rundt straffespark-konkurransen, med laserpennene, var ikke særlig kult. Det er klart. 

– Jeg føler virkelig med Mo, men jeg er også glad for at Sadio klarte det. Slik er fotballen. Vi er vant til at slike ting skjer hele tiden.

– Det er annerledes når to kamerater møtes i en stor kamp, og skal spille mot hverandre. Men de er begge veldig profesjonelle, men samtidig også veldig følelsesladede mennesker. Men jeg er sikker på at de vil håndtere dette på riktig vis.

– Senegal er det beste laget i Afrika nå

Det egyptiske fotballforbundet har levert en formell klage til FIFA etter skandalescenene i Dakar, og har krevd omkamp, men det er lite trolig de vinner frem med dette nå som VM-gruppene allerede er trukket. 

– Vi ba om omkamp fordi kampen ble spilt under en fiendtlig atmosfære. Dersom vi hadde tapt under normale omstendigheter hadde jeg gratulert Senegal, har sjefen for det egyptiske fotballforbundet, Gamel Allam, uttalt.

– Det er ikke tvil om at Senegal er det beste laget i Afrika nå, sa Klopp til pressen fredag.

– Egypt gjorde en veldig god prestasjon, og har to ganger tvunget frem straffespark-konkurranse mot dem. Du kommer ikke nærmere enn det.

– Senegal har en veldig talentfull tropp, og Egypt gjorde det veldig bra. Jeg er ikke sikker på at Mo vil se det slik, men det burde ham. Etter min mening kunne ikke Egypt kommet nærmere enn de gjorde.

– Egypt var litt uheldige med trekningen. Mot så godt som alle de andre lagene ville Egypt ha kvalifisert seg for VM, men fordi de møtte Senegal, så holdt det ikke helt.