– Jeg hadde mer flaks enn ham

Sadio Mané mener det var ren flaks som gjorde at Senegal slo Egypt både i Afrikamesterskapet og i kampen om VM-billett.

Sadio Mané og Mohamed Salah returnerer nå til Liverpool for å spille lørdagens viktige ligakamp mot Watford, etter de to stjernespissenes interne duell om en VM-billett.

Mané har nå gått seirende ut av begge duellene mellom de to Liverpool-stjernene i vinter. Først vant Senegal Afrikamesterskapet på straffespark-konkurranse, og så vant de duellen om en plass i VM i Qatar, også det på straffespark-konkurranse. Og Mané satte inn det avgjørende straffesparket ved begge anledninger.

– Jeg vant to ganger og han (Salah) tapte to ganger. Jeg hadde mer flaks enn ham, reflekterer Mané til ONTime Sports gjengitt av KingFut.

Unnlot å nevne den dårlige oppførselen til fansen

Mané nevnte ikke den dårlige oppførselen til Senegal-supporterne, som forstyrret Egypts straffeskyttere med laserpenner, og som etter kampen forsøkte å angripe Salah, og kastet flasker og andre gjenstander etter ham.

– Det var en vanskelig kamp for begge lag. Våre fans drev oss til seier. Vi sluttet ikke å kjempe. Vi visste det ikke ville bli noen enkel kamp, men vi presset slik at vi fikk et mål. 

– Jeg er veldig stolt vi vant Afrikamesterskapet og at vi nå sikret oss en plass i VM. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse.

Egypts landslagssjef Carlos Queiroz har trukket seg som en følge av at han ikke klarte å ta Faraoene til VM. Portugiseren hadde jobben i bare seks måneder.