Real Madrid håper å sikre seg Liverpools suksessrike sportsdirektør

42-åringen forlater Liverpool til sommeren.

I november bekreftet Michael Edwards at han er ferdig i Liverpool FC når kontrakten hans går ut etter denne sesongen. 42-åringen kan se tilbake på ti år med suksess, der han har vært med på å bygge opp et fantastisk Liverpool-lag.

Det er assisterende sportsdirektør Julian Ward som kommer til å ta over jobben når Edwards trer til side til sommeren.

Nå kan Edwards ende opp i Real Madrid.

Har vært i kontakt

Melissa Reddy i The Independent rapporterer at Real Madrid har kontaktet Edwards om jobben som sportsdirektør på Santiago Bernabeu. 

Den spanske storklubben skal være optimistiske, og tror at de kan overtale ham til å ta jobben. Han skal ha imponert Real Madrids mektige president Florentino Perez med den jobben han har gjort i Liverpool FC.

Hovedpersonen selv skal umiddelbart ha avvist at han er aktuell for å ta en slik jobb hos nyrike Newcastle United, men når det er snakk om Real Madrid er det en annen sak.

Dersom han tar jobben, vil han jobbe med Carlo Ancelotti som manager. Real Madrid har utfordringer økonomisk som følge av koronapandemien, og «The Super League» som kollapset. Ifølge Reddy ser de på Edwards som perfekt for rollen som sportsdirektør med sin teft på overgangsmarkedet.

Ti år i LFC

Edwards begynte som sjef for analyseteamet i 2011, før han etter hvert tok over som teknisk direktør. I 2016 gikk han inn i rollen som sportsdirektør, og han har siden vært sentral i å bygge det beste Liverpool-laget på 30 år.

Liverpool ligger milevis bak konkurrentene når det kommer til nettoutgifter brukt på overganger, men likevel har Edwards i samarbeid med Jürgen Klopp og resten av apparatet klart å bygge et mesterlag. Ikke bare har stjerner som Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Alisson Becker, Fabinho, Diogo Jota og Andy Robertson (for å nevne noen!) blitt signert. Edwards har også opparbeidet seg et rykte for å være meget god når det kommer til å forhandle frem gode summer for spillere som har blitt solgt fra klubben. Spesielt var avtalen rundt salget av Philippe Coutinho svært viktig for å hente inn noen av stjernene.

På den måten har han klart å drive etter FSGs eierskapsmodell om økonomisk bærekraft samtidig som laget har blitt styrket hele veien.

«Det å ha vært del av denne klubben i denne perioden har vært et privilegium, og jeg vil takke menneskene jeg har jobbet med og suksessen vi har oppnådd», sa han til Liverpoolfc.com da det var klart at han skulle takke for seg sommeren 2022.

«Jeg har alltid hatt en plan om å takke for meg etter maks ti år. Jeg har elsket å jobbe her, men samtidig er jeg en som tror på endringer. Det er godt for individet, og for arbeidsgiver. Vi har gjort så mange endringer her, men nå er det på tide at noen kommer inn med et annet perspektiv, nye ideer og noen som forhåpentligvis kan bygge videre på det som allerede er gjort».