Liverpool FC bekrefter at Michael Edwards takker for seg

Michael Edwards gir seg i Liverpool FC etter sesongen.

Den svært suksessrike sportsdirektøren Michael Edwards er ferdig i Liverpool FC etter sesongen, bekrefter klubben på sine nettsider

42-åringen har sagt fra at han ønsker å se seg om etter nye utfordringer. Han har vært involvert i Liverpool FC i ti år. Ifølge flere journalister tett på klubben har det blitt gjort en rekke forsøk på å overtale Edwards til å bli, men han er fast bestemt på å gå videre til neste steg i karrieren.

Assisterende sportsdirektør Julian Ward kommer til å bli forfremmet og ta over når Edwards trer til side.

Ti år med suksess

Edwards begynte som sjef for analyseteamet i 2011, før han etter hvert tok over som teknisk direktør. I 2016 gikk han inn i rollen som sportsdirektør, og han har siden vært sentral i å bygge det beste Liverpool-laget på 30 år. Edwards kan skryte av å ha vært med på å hente hjem pokaler i Premier League, Champions League, Super Cup og VM for klubblag. 

Mest imponerende er imidlertid jobben han har gjort på overgangsmarkedet siden 2016. Liverpool ligger milevis bak konkurrentene når det kommer til nettoutgifter brukt på overganger, men likevel har Edwards i samarbeid med Jürgen Klopp og resten av apparatet klart å bygge et mesterlag. 

Ikke bare har stjerner som Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Alisson Becker, Fabinho, Diogo Jota og Andy Robertson (for å nevne noen!) blitt signert. Edwards har også opparbeidet seg et rykte for å være meget god når det kommer til å forhandle frem gode summer for spillere som har blitt solgt fra klubben. Spesielt var avtalen rundt salget av Philippe Coutinho svært viktig for å hente inn noen av stjernene.

På den måten har han klart å drive etter FSGs eierskapsmodell om økonomisk bærekraft samtidig som laget har blitt styrket hele veien.

Ti år var nok

I en uttalelse på liverpoolfc.com gir Edwards uttrykk for at det alltid var planen å dra videre etter ti år.

«Det å ha vært del av denne klubben i denne perioden har vært et privilegium, og jeg vil takke menneskene jeg har jobbet med og suksessen vi har oppnådd».

«Jeg har alltid hatt en plan om å takke for meg etter maks ti år. Jeg har elsket å jobbe her, men samtidig er jeg en som tror på endringer. Det er godt for individet, og for arbeidsgiver. Vi har gjort så mange endringer her, men nå er det på tide at noen kommer inn med et annet perspektiv, nye ideer og noen som forhåpentligvis kan bygge videre på det som allerede er gjort».

Edwards skryter av sin etterfølger Julian Ward. 

«Julian har bygd opp egenskaper som er egnet for denne rollen i mange år. I fjor ble han assisterende sportsdirektør, og det siste året har han lært mye om hva som er viktig for å lykkes i rollen. Jeg mener han er perfekt for jobben, og gjennom sesongen skal jeg gi ham all støtte i overgangsperioden», skriver Edwards.

Vil bli savnet

Mike Gordon fra Fenway Sports Group er full av lovord om jobben Edwards har gjort.

– Det er selvsagt skuffende å miste en så talentfull person som Michael er, men vi respekterer hans ønsker om å se etter nye utfordringer», sier Gordon i en uttalelse.

– Han og hans utrolige familie vil bli savnet i Liverpool FC - ingen blir savnet mer enn hans kone Emily. Vennskapene som har blitt skapt vil vare lenge, og jeg er privilegert når jeg kan si at de begge vil være del av vår historie for alltid, sier Gordon videre.

Nå ser han frem til å få Ward inn i rollen. 

– Vi er heldige som allerede har etterfølgeren klar, og at det er en som er godt etablert i klubben. Jeg er ikke i tvil om at han er klar for å ta på seg oppgavene som venter, sier Gordon.

– Vi har utrolig mange personer som er helt i toppklassen som del av vårt sportslige team, og alle blir med videre og er klare for å støtte Julian, sier Gordon.