Leipzig forsøker å lokke Liverpools sportsdirektør til Tyskland

Michael Edwards rapporteres å være en het kandidat til den ledige sportsdirektør-jobben hos RB Leipzig.

Michael Edwards har fått mye av æren for Liverpools vellykkede transferstrategi i Jürgen Klopp-æraen, men det har lenge versert rykter om at fotballdirektøren ønsker seg nye utfordringer og kan komme til å forlate Liverpool til sommeren.

Nå rapporterer SportBILD at Edwards er aktuell for en tilsvarende rolle i RB Leipzig allerede fra januar av!

Edwards var mannen bak signeringene av Mohamed Salah, Sadio Mané, Alisson Becker og Virgil van Dijk, og han har også levert svært gode resultater for klubben når det gjelder salg av spillere. Han har nemlig sikret Liverpool høye beløp for karer som Dominic Solanke og Christian Benteke, og flere til.

Disse transferinntektene har ført til at Liverpool har klart å konkurrere i toppen av Premier League på et budsjett som ikke er i nærheten av det konkurrentene opererer med, noe både Liverpool og Edwards er veldig stolte av. 

Ettertraktet

Disse egenskapene har imidlertid gjort Edwards svært ettertraktet hos andre klubber, og allerede i august ble det meldt at han kan være på vei bort fra Anfield. 

Det ble spekulert i at Real Madrid ville ha ham, men ifølge SportBILD kan han altså ende opp i RB Leipzig. Ifølge den tyske sportsavisen er Edwards en het kandidat til posisjonen som sportsdirektør i Bundesliga-klulbben. 

RB Leipzig har jaktet en ny sportsdirektør helt siden mai, og har nå peilet seg inn på Edwards, og det antydes altså at Liverpools overgangsguru kan flytte på seg allerede i januar. 

Samtalene mellom partene rapporteres å ha blitt mer konkrete de siste ukene.

Edwards og Oliver Mintzlaff i RB Leipzig har kjent hverandre i flere år, etter at de forhandlet om overgangen til Naby Keita fra Leipzig til Liverpool i 2018. 

Dominic King i Daily Mail utelukker imidlertid ikke at Edwards signerer en ny kontrakt og blir værende i Liverpool, trass i disse rapportene fra Tyskland.