Klopp hyller den avtroppende sportsdirektøren

Jürgen Klopp og Michael Edwards kommer til å savne hverandre når sistnevnte forlater Liverpool FC etter sesongen.

Onsdag kom nyheten som har vært fryktet, men ventet, en stund: Michael Edwards gir seg som sportsdirektør i Liverpool FC etter sesongen i et ønske om å ta på seg nye utfordringer etter ti år i klubben. 

Edwards og Jürgen Klopp har jobbet sammen i litt over seks år, og det har vært en solskinnshistorie med stort sett gode resultater over hele linja. 

– Jeg ønsker Michael og hans herlige familie alt vel i hva enn de velger å gjøre videre, sier Klopp til liverpoolfc.com etter at nyheten er bekreftet at klubben selv.

Viktig bidragsyder

Klopp ser frem til å kunne jobbe et drøyt halvår til med Edwards før samarbeidet tar slutt. 

– Hvis vi er så heldige og velsignet som vi har vært så langt, kan vi kanskje skape noen flere spesielle minner for klubben før tiden er ute, sier han.

Tyskeren er klar på at Edwards har gjort en fantastisk jobb i løpet av sine ti år i klubben.

– Han har hatt en konstant tilstedeværelse siden jeg kom til klubben, og hans bidrag til vår suksess er åpenbare for alle, sier han.

Nå ser Klopp frem til å samarbeide med Julian Ward, den assisterende sportsdirektøren som tar over etter Edwards.

– Jeg har full tillit til Mike Gordon og eiergruppen når det gjelder hva som skal skje videre. Julian og jeg har jobbet tett sammen siden han ble lånemanager, og enda tettere i hans nye rolle det siste året.

– Vi har så mange flinke folk her, og alle har bidratt til det vi har oppnådd. Jeg er sikker på at vi vil fortsette å utvikle oss og ta nye steg som organisasjon, sier Klopp.

«Han vil vinne»

I et avskjedsbrev som er lagt ut på liverpoolfc.com har Edwards viet noen avsnitt til Klopp. 

«Jeg tror ikke jeg trenger å snakke for mye om Jürgen og hva han har gjort for klubben, men timingen på hans ansettelse og måten han har brakt inn sin filosofi og sin karakter som leder vil bli husket i Liverpool for alltid», skriver Edwards.

«Det å være manager i Liverpool er nok enda vanskeligere enn å spille, men han har levert så mye glede til supporterne og brakt tilbake så mange av klubbens historiske verdier at han vil bli regnet som en av de største managerne i klubbens historie», skriver han. 

Edwards har åpenbart latt seg imponere og inspirere av Klopp.

«Han vil vinne, enten det er i padeltennis eller i Champions League-finalen, og han har ledet laget på en utrolig god måte i løpet av min tid i LFC. Julian og Jürgen har et godt forhold, og jeg er sikker på at de kommer til å bringe mer suksess til klubben».