Nå er Salah blant ligaens aller best betalte

Mohamed Salah har bare tre spillere foran seg på listen som domineres av Manchester-klubbene.

Etter to år med forhandlinger signerte Mohamed Salah endelig en kontraktsforlengelse med Liverpool FC. Egypteren har forpliktet seg til tre nye år på Anfield, og han fikk betingelsene han ønsket seg: en lønn som reflekterer at han er en av ligaens beste spillere.

Mannen som hentet hjem prisene for årets spiller både av spillerne selv og av journalistene forrige sesong har nå bare tre spillere foran seg på lønnstabellen i Premier League. Ifølge Spotrac er det kun Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne og David De Gea som tjener mer enn Salah, mens Jadon Sancho har samme lønn.

Med 350.000 pund i uken er Salah Liverpools klart best betalte spiller, og etter hvert kan han nærme seg lønnen til belgiske De Bruyne. The Athletic meldte denne uken at det ligger mange potensielle bonuser inne i kontrakten. Dersom Salah innfrir med mål, målgivende og trofeer kan lønnen komme opp i nærmere 400.000 pund i uken.

På nivå med De Bruyne

Gjennomgangsmelodien i forhandlingene har vært at Salah og hans agent Ramy Abbas Issa har ønsket en lønn i nærheten av den De Bruyne har i Manchester City, fordi Salah regner seg selv for å være på samme nivå som belgieren. De Bruyne signerte i fjor en kontraktsforlengelse med ukelønn på 400.000 pund, ifølge Sky Sports.

Han har kun Cristiano Ronaldo foran seg på listen. Den hjemvendte sønn på Old Trafford, som nå linkes bort fra klubben, har ifølge Spotrac en ukelønn på svimlende 510.000 pund – altså over 100.000 pund mer enn De Bruyne, som er nummer to.

På tredjeplass i ligaen er nok en spiller i Manchester United, nemlig David De Gea. Han tjener ifølge oversikten 375.000 pund.

De to Manchester-klubbene har syv av de åtte best betalte spillerne i ligaen. Det er kun Salah som blander seg inn blant de åtte best betalte. Chelseas N’Golo Kanté og Timo Werner utgjør resten av topp ti:

1 Cristiano Ronaldo (Man Utd) - £510.000 i uken
2 Kevin De Bruyne (Man City) - £400.000
3 David De Gea (Man Utd) - £375.000
4 Mohamed Salah (Liverpool) - £350.000
4 Jadon Sancho (Man Utd) - £350.000
6 Raphael Varane (Man Utd) - £340.000
7 Jack Grealish (Man City) - £300.000
8 Raheem Sterling (Man City) - £300.000
9 N’Golo Kanté (Chelsea) - £290.000
10 Timo Werner (Chelsea) - £272.000

Soleklart mest i Liverpool

Salahs nye lønn gjør at han er den soleklart best betalte spilleren i Liverpool, ifølge oversikten til Spotrac, som riktignok mangler nye spillere som Darwin Nunez og Luis Diaz, og i tillegg James Milner, som nylig forlenget sin kontrakt med klubben.

Før forlengelsen til Salah var det Virgil van Dijk som var klubbens best betalte spiller, med 220.000 pund i uken. Salah fulgte like bak med 200.000 pund i uken.

Van Dijk er fremdeles i toppen og er nå nummer to bak Salah på oversikten. Thiago Alcantara følger bak med 200.000 pund i uken, etterfulgt av Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino og Fabinho, som alle har 180.000 pund i uken.

Resten av spillerne tjener faktisk ikke halvparten av det Salah nå kommer til å gjøre. Alisson, Jordan Henderson, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain utgjør resten av topp ti.

Lavere lønnsutgifter

Liverpool ligger alltid lavt på listen når det gjelder nettoutgifter på overganger, men vi har samtidig blitt vant med at de røde ligger høyt på listen for lønnsutgifter. Der var utgiftene 314 millioner pund i regnskapsåret 2020/21.

Dermed har Liverpool gått fra å være nummer to og hakk i hel på Manchester City, til å bli nummer fire etter at Chelsea og Manchester United har gått forbi. Men det er nok verdt å merke seg at Liverpools tall vil øke etter forrige sommers mange kontraktsforlengelser, i tillegg til Salah nå.

Manchester City brukte 355 millioner pund på å lønne spillere og ansatte det aktuelle året. Chelsea følger med 333 millioner, Manchester United med 323 millioner og Liverpool altså med 314 millioner pund. Arsenal er et stykke bak med 238 millioner pund.