– Supportere kommer til å se store endringer neste gang de kommer til stadion

Det tas stadig nye steg i byggingen av nye Anfield Road End.

Denne helgen skal to gigantiske kraner sørge for at takstol med en vekt på 300 tonn blir heist på plass på taket til nye Anfield Road End. Visepresident i Liverpool FCs avdeling for stadion, Paul Cuttill, sier det er en stor milepæl i prosjektet. 

– Å løfte på plass takstolen er en spennende del av bygningsarbeidet, og det er alltid en prosess som krever nøyaktighet. Det er komplekst arbeid, og mye forarbeid har blitt gjort før operasjonen settes i gang på søndag, sier Cuttill til liverpoolfc.com.

– Det har blitt gjort mye arbeid i forbindelse med utvidelsen av Anfield Road etter sesongen. Supportere kommer til å se store endringer neste gang de kommer til stadion, sier han. 

Skjer på søndag

Operasjonen med å løfte på plass den store stålkonstruksjonen skal skje på søndag, og det skal etter planen ta tolv timer å få gjennomført. 

Det er nå ti måneder siden Jürgen Klopp tok første spadetak i arbeidet med utvidelsen av tribuneseksjonen. Når det er ferdig vil Anfield ha en kapasitet på 61.000 tilskuere. Fra før har Main Stand blitt bygget ut i Fenway Sports Group sin regjeringstid på Anfield. 

Den nye tribuneseksjonen vil ha plass til 7000 ekstra Liverpool-supportere, og den kommer til å være 39 meter høyt. Ifølge liverpoolfc.com vil man kunne se arbeidet bli gjort fra mange kilometers omkrets på søndag.

Søndag vil det ikke bli anledning for supportere til å besøke Hillsborough-minnesmerket. Museet og butikken på Anfield vil være åpen, men området der arbeidet pågår vil være inngjerdet.