Ser Liverpool igjen til Red Bull-systemet dersom Bellingham blir for dyr?

Signalene tyder på at Jude Bellingham er Liverpools førstevalg som midtbaneforsterkning, men at han kan bli for dyr. Er andrevalget i Red Bull-systemet?

Etter kjøpet av Darwin Nunez har de troverdige Liverpool-journalistene vært samstemte i at de rødkledde er ferdige på markedet og at Klopp er fornøyd med stallen slik den er. 

Allikevel murrer fortsatt ryktene om en midtbaneforsterkning, og alle signalene tyder på at det er Jude Bellingham som er førstevalget. 

19-åringen selv virker ikke å være fremmed for en overgang, med gode forhold til Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson og Steven Gerrard som sitt uttalte forbilde. En heftig prislapp og mulig høy lønn kan imidlertid stå i veien for en overgang. 

Dersom Liverpool ikke får førstevalget sitt, er det ikke utenkelig at de atter en gang ser til Red Bull-systemet for en god nummer to. 

19-årig landslagsspiller

Da troverdige Neil Jones i Goal så på potensielle Bellingham-alternativ, var Sucic et av de mer interessante navnene som ble trukket frem. 

Den Østerikke-fødte kroaten står allerede med tre landskamper for Kroatia selv om han enda er i tenårene, og ser ut til å bli det neste stjerneskuddet som tar steget fra talentfabrikken. 

Sucic er en allsidig midtbanespiller, som kan bekle de fleste rollene på midten. Med sine 11 mål og 5 målgivende forrige sesong er han åpenbart offensivt anlagt. 

Samtidig er han en fysisk og atletisk spiller som burde kunne bitt godt fra seg i en mer fysisk liga i Premier League. 

PÅ VEI OPP: Det er ikke lenge til hele verden kjenner til Luka Sucic.

PÅ VEI OPP: Det er ikke lenge til hele verden kjenner til Luka Sucic.

Hvordan passer han inn i Liverpool?

Vi brukte vårt analyseverktøy InStat for å se nærmere på hvordan den kroatiske landslagsspilleren kunne ha passet inn i Liverpool.

Det er tydelig at 19-åringen på kort sikt ville passet best inn i Thiago eller Hendersons rolle på banen. Under de beste øyeblikkene hans fra forrige sesong på analyseverktøyet er det utelukkende offensive handlinger. 

På reportoaret har han alt fra Firmino-lignende flikker til lure stikkere, samtidig som han har et voldsomt skuddbein. 

Det er alltid skummelt å signere spillere basert på gode prestasjoner i en liga med lavt nivå, men Sucic har vist at han takler steget opp til høyere nivå. 

Han spilte alle RB Salzburg åtte kamper i Champions League forrige sesong, og var sentral de de tok seg videre mot sterke lag som Lille, Sevilla og Wolfsburg. 

EFFEKTIV: På stillingen 0-0 i den østerrikske cupfinalen mottok Susic ballen utenfor 16-meteren. Ett touch senere lå ballen utakbart i høyre vinkel.

EFFEKTIV: På stillingen 0-0 i den østerrikske cupfinalen mottok Susic ballen utenfor 16-meteren. Ett touch senere lå ballen utakbart i høyre vinkel.

Trenger generasjonsskifte og har godt forhold

I både angrepet og forsvaret er Liverpools generasjonsskifte godt i gang med flere unge spillere som allerede har nivået inne.

På midtbanen er Thiago, Jordan Henderson og James Milner alle over 30, mens Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keitas fremtid er usikker. Det vil utvilsomt skje endringer her i løpet av de neste sesongene. 

Selv om Liverpool skulle få sitt førstevalg i Jude Bellingham kan det tenkes at de også ser behovet for enda flere forsterkninger i maskinrommet. Da vil Luka Susic være høyt oppe på lista. 

De rødkledde har et godt forhold til Red Bull-klubbene, og har tidligere hentet Takumi Minamino, Naby Keita og Ibrahima Konate fra Salzburg og Leipzig. 

Når stjerneskuddet på midtbanen bestemmer seg for å prøve seg i en av de store ligaene, vil Liverpool garantert ha en finger med i spillet.