Joe Gomez:– Jeg har vært gjennom mye med klubben og det er opp til meg å bruke det

Joe Gomez kom til Liverpool for syv år siden. Engelskmannen føler han tar mer ansvar i troppen enn han har gjort tidligere.

Joe Gomez skrev nylig under på en ny avtale som strekker seg til 2027. Hvis 25-åringen blir i Liverpool ut kontraktstiden vil han da ha vært en del av de rødes førstelagstropp i 12 år, og det er veldig mye! Men med flere år på baken blir det også forventet mer av midtstopperen fra London. Det er engelskmannen forberedt på.

– Jeg føler selv at jeg tar mer ansvar i troppen nå, for jeg kom da jeg var 18. Nå er jeg blitt 25 år. Jeg vil se meg selv i flere posisjoner hvor jeg er en mer vokal spiller i klubben, forteller Gomez til Liverpool Echo.

TØFFE TAK: Joe Gomez ble hentet som 18-åring til Liverpool. I sin første sommer med klubben fikk han blant annet Christian Benteke å bryne seg på jevnlig.

TØFFE TAK: Joe Gomez ble hentet som 18-åring til Liverpool. I sin første sommer med klubben fikk han blant annet Christian Benteke å bryne seg på jevnlig.

Liverpool-troppen begynner å bli en veldig rutinert gjeng. Henderson er blitt 32 år og James Milner er blitt hele 36 år. Joe Gomez er fortsatt en spiller i midten av troppen, om man ser på alderen, men det stopper ikke han fra å ville ta mer ansvar på banen og på trening.

– Alle kan si Millie (Milner) er Millie og Hendo (Henderson) er Hendo, men jeg vil prøve å bli slik selv. Jeg vil alltid være her for å snakke med de spillerne som har vært igjennom ulike ting. Jeg har vært gjennom mye med klubben og det er opp til meg å bruke det godt, mener 25-åringen.

Fornøyd med kvaliteten i troppen

I sommer har Jürgen Klopp hentet ytterliggere tre spillere for å gjøre troppen yngre. Denne sommeren har Darwin Nunez på 23, Fabio Carvalho på 19 og Calvin Ramsay på 18 ankommet klubben. Det synes Gomez er både lurt, og ikke minst bra for resten av troppen.

– Han (Nunez) er åpenbart en stor spiller og som resten av de nye signeringene bringer han mer ungdommelighet inn. Det gjør også klubben mer konkurransedyktige over en lenger tid. Det er spennende tider og det er en stor statement å signere han med tanke på hva vil allerede har her. 

De røde klarte også å få i land en ny avtale med Mohamed Salah, selv om det tok tid å få en ny kontrakt på plass for egypteren. Liverpools engelske midtstopper mener det er en helt annen historie å beholde ham i klubben de neste tre årene.

– Det er en helt annen type statement. Alle kjenner Mo (Salah) sin kvalitet og han er allerede en legende i klubben. Å få til det er spesielt, ikke bare for fansen, men også for laget. Hans tilstedeværelse og arbeidsfrekvens er en ting, men det han produserer på banen er noe jeg er takknemlig å være på lag med, avslutter Gomez.