Mangelen på erfaring blant dommerstanden bekymrer

Nykommerne John Brooks, Jarred Gillett, Tony Harrington og Michael Salisbury dømte knapt kamper sist sesong.

Det er ikke bare spillere og trenere som kommer og går i løpet av sesongen, det skjer også større forandringer i dommerstanden, og nykommerne har store sko å fylle.

For 2022/23 vil Premier League tape mye erfaring da en rekke profilerte dommere forsvinner.

Kevin Friend (50), Mike Dean (54), Jon Moss (51) og Martin Atkinson (51) har til sammen dømt 63 Premier League-sesonger, inkludert toppkampene og finalene i FA-cupen.

Yngstemann Friend var dommeren med fjerde lengst løpetid og vil gå over i en rolle i dommerorganisasjonen (PGMOL). 

EN AV FÅ: Natalie Aspinall ble den tredje kvinnen til å være med i dommerteamet i Premier League.

EN AV FÅ: Natalie Aspinall ble den tredje kvinnen til å være med i dommerteamet i Premier League.

Velkjente Mike Dean, som på grunn av sitt fødested har blitt beskyldt for å være partisk for Liverpool, vil trolig gå over i en TV-rolle en gang i fremtiden. Men først skal han være videodommer på heltid.

Få nye tilskudd

Yorkshire-mannen Thomas Bramall (32) er den eneste nye dommeren denne sesongen, men det er tre nye assistenter i Natalie Aspinall, Nick Greenhalgh og Steve Meredith.

Forrige sommer ble John Brooks, Jarred Gillett, Tony Harrington og Michael Salisbury tatt opp, men ingen av dem har veldig mange kamper på dommerkortet.

I 2021/22 var det Anthony Taylor som dømte flest ligakamper med 28. Totalt fikk Brooks, Gillett, Harrington og Salisbury 19.

Mangelen på erfaring er et bekymringsmoment. Tidligere har det blitt tatt til orde for at verdens beste liga burde hente inn verdens beste dommere, inkludert de fra utlandet.