Dommersjefen gir seg, og arvtakeren er ikke akkurat Liverpools favoritt

Mike Riley har offentliggjort at han gir seg etter 13 år som dommersjef i England.

Mannen som ledet innføringen av VAR i Premier League, Mike Riley, har offentliggjort at han gir seg som dommersjef neste sesong. 

57-åringen har i 13 år ledet Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), som er ansvarlig for dommerne i England.

– Jeg er stolt over bidragene til våre dommere, sier Riley i forbindelse med at han nå gir seg. 

– Dette er riktig tid for å planlegge for fremtiden, og la en ny leder få bygge på det solide fundamentet som vi har lagt, legger han til.

Daglig leder i Premier League, Richard Masters, takker Riley for hans bidrag.

– I løpet av hans tid som dommersjef har han jobbet hardt for å levere varene, og hevet nivået på dommerstanden. Han ledet også innføringen av VAR i Premier League for tre sesonger siden, uttaler Masters.

Webb tar over

PGMOL har sagt at de vil bekrefte Rileys erstatter på et senere tidspunkt. Telegraph hevder at dette blir tidligere toppdommer Howard Webb, og at han vil ta over for Riley innen desember. Webb har for øyeblikket en tilsvarende rolle i Major League Soccer.

TAR OVER: Howard Webb, som ikke akkurat var noen populær kar i Liverpool-kretser da han var aktiv dommer, tar over som dommersjef i England.

TAR OVER: Howard Webb, som ikke akkurat var noen populær kar i Liverpool-kretser da han var aktiv dommer, tar over som dommersjef i England.

Webb tar over i en sesong der fire erfarne dommere gir seg. Kevin Friend (50), Mike Dean  (54), Jon Moss (51) og Martin Atikinson (51) blir ikke å se som dommere i Premier League neste sesong, da de alle legger fløyta på hylla.