– Så fort jeg fikk hodet mitt på rett plass forstod jeg at det var en utfordring jeg ønsket

Joe Gomez var ryktet til Real Madrid og Aston Villa i sommer, men 25-åringen valgte til slutt å signere en ny langtidskontrakt med Liverpool.

Engelskmannen slet med spilletiden forrige sesong, og ble ved flere anledninger satt ut på høyrebacken i mangelen på muligheter i midtforsvaret. Gomez, som var svært delaktig i Liverpools Champions League-tittel i 2019, har de siste årene slitt med skader og blitt faset ut av laget, spesielt etter Ibrahima Konate kom til klubben i fjor sommer.

Da 25-åringen plutselig valgte å signere en ny avtale med klubben ble flere overrasket over valget.

– Jeg kan forstå at folk trodde jeg vurderte å reise, 100%. I forhold til alderen min og mulighetene jeg har hatt den siste tiden var det selvfølgelig en avgjørelse som måtte tas, sier Gomez til Liverpool Echo.

Liverpools midtstopper var blant annet linket til Real Madrid og Steven Gerrards Aston Villa ved tidligere anledninger, og før den nye kontrakten var på plass kunne han reist gratis fra Anfield om et år.

– Du kan se på det som et veikryss. Det var vanskelig å gi fra seg denne klubben og alt den står for. Jeg måtte bare akseptere at det var en utfordring jeg måtte ta, forteller han.

SKADEPLAGET: Joe Gomez fikk bare åtte kamper i Premier League forrige sesong. Den fortsatt unge midtstopperen har slitt mye med skader.

SKADEPLAGET: Joe Gomez fikk bare åtte kamper i Premier League forrige sesong. Den fortsatt unge midtstopperen har slitt mye med skader.

På tampen av den forrige sesongen ble Gomez sittende mye på benken samtidig som ryktene rundt han verserte. Ville han skrive ny kontrakt? Aston Villa var tydelig interessert og flere andre klubber hadde 25-åringen på blokken. Til slutt valgte han å bli i Liverpool, men han innrømmer at det kan bli litt mye unødvendig støy.

– Jeg hørte selvfølgelig alle ryktene rundt meg, men jeg tok det med et klype salt. All interesse er selvfølgelig smigrende, men jeg ser ikke helt slik på det. Det kan være distraherende, for det kan bli mye. Så fort jeg fikk hodet mitt på rett plass forstod jeg at det var en utfordring jeg ønsket.

Verdens beste midstopper-tropp

Inn mot denne sesongen skal han igjen konkurrere mot Virgil Van Dijk, Joel Matip og Ibrahima Konatè om en plass i Liverpools startellever. 25-åringen er veldig glad for at det er nettopp dem han kjemper mot.

– Hele energien i troppen er utrolig og jeg ville ikke valgt noen andre enn dem å konkurrere mot. Det er en flott atmosføre og et flott miljø å være.

I oppkjøringen har Gomez igjen slitt med en liten skade. Den holdt han blant annet ute av Crystal Palace-kampen i forrige uke. I tillegg hadde også Jürgen Klopp tatt med seg syv midtstoppere på turneen til Asia. Engelskmannen velger heller å rose sine kolleger fremfor å snakke om sine egne muligheter.

– Vi er generelt gode venner også, og det er rom for å utvikle seg i dette vennlige miljøet. Vi føler aldri en fiendtlighet oss i mellom. Det er også muligens den beste midtstoppergruppen i verden. Vi har kanskje den beste i Virg (Van Dijk) samtidig som Ibou (Konate) og Joel (Matip) var helt utrolig forrige sesong. Vi står bra i mot alle lag i verden, mener han.

Joe Gomez har rukket å bli 25 år inn mot denne sesongen, men engelskmannen skal ha mange gode år igjen på fotballbanen. Det samme gjelder Konatè, som er to år yngre. Det samme kan ikke sies om Joel Matip og Virgil Van Dijk som begge vil gå inn i sesongen som 31-åringer. Det liker Gomez å fortelle dem i ny og ne. 

– Jeg har allerede begynt å minne dem på dette, ler han.