Diogo Jota håper at Núñez vil gi den samme effekten som Diaz

Portugiseren ankom Liverpools treningsleir i går, men han blir neppe å se på gressmatten mot Manchester United i morgen ettermiddag.

Diogo Jota deltok i dag på sin første treningsøkt etter den etterlengtede ferien. Portugiseren er fremdeles ikke tilbake for fullt, men han deltok på store deler av dagens økt. 25-åringen fikk seg en hamstrings-skade på landslagsoppdrag med Portugal i juni, men nærmer seg 100% igjen.

Nå ser han frem til sin tredje sesong i den røde trøyen, etter et overgangsvindu hvor det har skjedd flere utskiftninger i Liverpools offensive løperekke. Fabio Carvalho og Darwin Núñez har kommet inn, mens Takumi Minamino, Divock Origi og Sadio Manè har forsvunnet ut.

– Tre har forsvunnet og en har kommet inn, for vi vet ikke helt hvor Fabio Carvalho skal spille enda, sier portugiseren i et intervju med liverpoolfc.com.

– Det betyr selvfølgelig at jeg får mer ansvar, for nå har jeg også vært her et par år, fortsetter han.

Det er nærmere to år siden 25-åringen ankom Anfield, og på den tiden har det blitt 34 mål. I det siste har det også vært snakk om en ny kontrakt.

– Jeg starter ikke i midten i boks-øvelsene lenger, så jeg begynner å bli eldre, ler Jota. 

ERFAREN: Det nærmer seg to år siden Diogo Jota spilte sin første kamp i den rød drakten. Den allsidige angrepsspilleren scoret like greit i debuten.

ERFAREN: Det nærmer seg to år siden Diogo Jota spilte sin første kamp i den rød drakten. Den allsidige angrepsspilleren scoret like greit i debuten.

United-kampen kommer for tidlig

På grunn av covid-pandemien hadde Jota fortsatt til gode å reise på en turné med Liverpool. I 2020 ankom han etter sesongen hadde startet, mens Klopps menn holdt seg i Europa før fjorårssesongen.

– Jeg forventet egentlig så mye oppstyr for Liverpool er en av de beste klubbene i verden og vi har ekstremt mye supportere overalt. Forhåpentligvis kan vi vise de asiatiske supporterne hvordan vi spiller i Premier League, sier Jota om morgendagens kamp.

– Det er spesielt viktig at vi har en god kamp, for de kan kanskje ikke reise å se oss like ofte. Nå er det viktig at vi betaler tilbake for støtten de alltid viser oss.

Selv om portugiseren sannsynligvis ikke blir å se på banen i morgen gleder han seg til kampen. 25-åringen håper å være tilbake i lagoppstillingen så fort som mulig.

– Den kommer nok for fort på. Jeg kom her i går kveld og jeg er fremdeles på vei tilbake fra en skade. Det kan bli vanskelig, forteller han. 

Tror på Núñez-effekt

Diogo Jota er som kjent fra Portugal og følger mye med på ligaen i sitt eget hjemland. Han har blitt veldig imponert over hva Liverpools nysignering Darwin Núñez har vist i Benfica-drakten.

– Det han gjorde i ligaen og mot oss i fjor var vanvittig! Det er ikke en så enkel liga som folk ofte tror. Han scoret også flere mål i Champions League, til og med mot oss! Forhåpentligvis kan han ha den samme effekten på laget som Luis Diaz hadde forrige sesong, sier 25-åringen.

NYSIGNERING: Diogo Jota fulgte ekstra nøye med på Núñez i fjorårssesongen.

NYSIGNERING: Diogo Jota fulgte ekstra nøye med på Núñez i fjorårssesongen.

Med Núñez, Carvalho og Ramsey inn tror Jota at de røde kan slå like godt fra seg som i fjor, selv om det kan bli vanskelig. 

– Vi er Liverpool og vi må kjempe i alle turneringer vi er med i. Forhåpentligvis kan vi være like nærme som vi var i fjor, selv om det ikke er enkelt når du spiller i engelsk fotball, avslutter han.

Liverpool møter Manchester United klokken 15:00 tirsdag. Kampen sendes på V Sport 1.