Liverpool vil starte samtaler med Jota om en ny kontrakt

Liverpool FC har allerede forlenget avtalene til James Milner, Mohamed Salah og Joe Gomez denne sommeren. Nå står Naby Keita og Diogo Jota for tur.

Liverpool har gjort unna mesteparten av sine transferforretninger denne sommeren, i alle fall når det gjelder å hente nye spillere, og nå er fokus på å fornye og forlenge kontrakter.

Goal melder at de neste som står for tur er Naby Keita og Diogo Jota. Keitas kontrakt løper ut allerede neste sommer, mens Jota har kontrakt med Anfield-klubben i tre år til, til sommeren 2025.

Samtaler med sistnevnte forventes å finne sted de kommende ukene.

Har imponert 

Neil Jones i Goal skriver at Jota vil få en betydelig lønnsøkning, etter å ha imponert siden overgangen fra Wolverhampton i 2020.

Jürgen Klopp droppet Roberto Firmino, og valgte å starte forrige sesong med en angrepsrekke bestående av Jota, Sadio Mané og Mohamed Salah. Disse tre startet 22 kamper sammen forrige sesong, noe som var klart flest av alle angrepskombinasjoner som Klopp stilte med i 2021/22.

Liverpool scoret i gjennomsnitt 2,5 mål per kamp i disse kampene, sammenlignet med 2,3 mål i gjennomsnitt i de 41 andre kampene.

Likevel virket det som Jota var forbigått av Luis Diaz da sesongen ble avsluttet. Colombianeren startet sammen med Mané og Salah i alle Liverpools tre cupfinaler, og også i semifinalene mot Manchester City og Villarreal. 

Det er verdt å merke seg at samtlige av Jotas Premier League-mål, 16 for Wolverhampton og 24 for Liverpool, altså 40 totalt, har blitt scoret fra en posisjon inne i straffefeltet.

Mange vil bli lånt ut

Jones skriver at spillere som Owen Beck, Rhys Williams, Tyler Morton, Leighton Clarkson, Jake Cain, Paul Glatzel, Jack Bearne og Sepp van den Berg alle ligger an til å bli sendt ut på lån før transfervinduet stenger.

Hva som vil skje med Nat Phillips er fortsatt usikkert. Slik det ser ut nå vil midtstopperen reise med Liverpool til Asia på lørdag. Liverpool sier de er åpne for et nytt låneopphold for Bolton-gutten, men mye vil avhenge av hvilke bud klubben får på 25-åringen.

Midtstopperkollega Ben Davies vil få forlate Anfield-klubben, og det skal være interesse for den tidligere Preston-spilleren fra Championship-klubber.