– Denne sesongen har jeg noe å bevise

Curtis Jones går inn i sin femte sesong på Liverpools førstelag, og nå mener scouseren at det er på tide å vise fansen hva som bor i ham.

Det har lenge vært snakk om når og ikke om Curtis Jones skulle ta steget inn i Liverpools førsteellever. Scouseren kom opp fra akademiet som et stort talent for fire år siden, men i fjor ble det begrenset med spilletid for unggutten, som nå har rukket å bli 21 år gammel.

Selv om han har glimtet med sin klasse, blant annet mot Porto på høsten i fjor, mener Jones selv at denne sesongen er spesielt viktig for hans egen del. Sesongen endte med 15 kamper i Premier League og fire kamper i Champions League, pluss opptredener i de engelske cupene. 

– Jeg er klar, og føler selv at jeg har noe å bevise (denne sesongen). Den forrige sesongen ble det mye opp og ned. Jeg hadde kamper hvor jeg spilte bra, med mål og målgivende, men så ble jeg skadet og fikk covid like etter. Nå er jeg klar, og føler selv at jeg har noe å bevise, sier unggutten til Liverpoolfc.com. 

Planlegger en ny sesong i rødt

Tidligere i sommer verserte det en del rykter om at Jones kunne ende på et utlån denne sesongen, etter at Harvey Elliott har forsvunnet foran han i køen. Det har også vært en diskusjonstema om hvilke posisjon som er scouserens beste. Et utlån virker ikke å være i planene til 21-åringen.

– Målet for sesongen blir naturlig nok å vinne flere trofeer. Helt siden jeg har vært en del av dette laget har vi spilt i semifinaler, finaler og så videre. I fjor endte vi på fire, og jeg håper det skjer igjen.

– På et personlig nivå blir det å slå gjennom for fullt på førstelaget, ta de sjansene jeg får og holde på en startplass, sier unggutten.

BRILJERTE: Curtis Jones leverte tre målgivende i 5-1 seieren over Porto i fjor høst. Da spilte scouseren sentralt på midtbanen.

BRILJERTE: Curtis Jones leverte tre målgivende i 5-1 seieren over Porto i fjor høst. Da spilte scouseren sentralt på midtbanen.

Jobbet hardt på ferie

I ferien valgte Curtis Jones å reise til USA, og nærmere bestemt Los Angeles. Selv om scouseren egentlig ville reise på ferie for å koble av fra fotballen klarte han ikke å gjøre det. Mange av dagene i California ble brukt på fotballbanen, for å være ekstra klar for en ny sesong. 

– Helt siden jeg var en ung gutt har jeg alltid hatt en ball i beina. Når du er på ferie og prøver å skru av blir det fort kjedelig, og da ender jeg på fotballbanen igjen. Det er slik en ferie ser ut for min del, sier 21-åringen.

Nå er Jones i en annen verdensdel, og nærmere bestemt Thailand. Det har blitt ropt høyt om en ny midtbanespiller denne sesongen, men Jürgen Klopp er bestemt på at han er fornøyd med spillerne han har for øyeblikket. Det kan åpne dørene for scouseren, som må begynne å levere jevnlig denne sesongen. 

– Det er selvfølgelig en konkurranse om plassene innad i laget, men det er en vennlig tone. Det er ikke slik at «Nå spiller han og jeg spiller ikke så da tar jeg avstand fra ham». Jeg ser på dem som lagkamerater og vi unge hjelper hverandre samtidig som Henderson og Thiago hjelper oss igjen, sier Jones om midtbanekrigen. 

Starter med rivaloppgjør

I morgen venter Jones og Liverpools første utfordring denne sesongen. På motsatt banehalvdel står Manchester United, et lag de røde slo 4-0 og 5-0 forrige sesong. Scouseren kunne ikke drømt om en bedre åpningskamp, foran et fullsatt stadion i Bangkok.

– Det er perfekt å starte mot dem. Vi kommer til å gå utpå der for å spille en finale, og ikke en treningskamp. Det er en viktig kamp for fansen og rivaleriet så vi kommer til å gi alt for å gi supporterne en god kamp, avslutter unggutten.

Liverpool møter Manchester United tirsdag klokken 15.00. Kampen sendes på V Sport 1.