Klopp sier at Williams fortjener å spille mer

Backen har blitt et jevnlig innslag på landslaget med Wales, men i Liverpool ble det for få muligheter for 21-åringen.

– Det er storartede nyheter for Neco, en perfekt overganger på mange måter, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Han er et stort og spennende talent og han går til en klubb som er på vei oppover for tiden.

Williams selv sier: 

– Jeg er virkelig begeistret over å komme til Nottingham Forest og hjelpe denne store klubben fremover i Premier League.

– Forest er en klubb med utrolig historie og City Ground er en veldig spesiell arena som jeg ikke kan vente med å oppleve til det fulle i de kommende ukene.

En god match

Etter å ha vært med de røde siden U9-laget blir Neco Williams hentet til Nottingham Forest, av en trener som også har en fortid i Liverpools akademi.

– Jeg er en stor fan av treneren og han kjenner Neco fra da han var trener på akademiet vårt. Jeg tror at de vil bli en ideal match for hverandre, utdyper Klopp.

Mannen det er snakk om, Steve Cooper, har dette å si om nysigneringen:

– Vi mener at han har et utrolig høyt tak og at han kan spille en stor rolle for oss i Nottingham Forest i vår retur til Premier League. Vi er glade for å ha han om bord.

Fortjener å spille mer

Til tross for talentet og de mange årene i klubben, har veien til førstelaget sett lang ut. Hovedsaklig på grunn av en back som kun er noen år eldre, Trent Alexander-Arnold. For Wales har Williams derimot fått stadig flere muligheter.

– Det er ikke lett for han å dra om jeg skal være ærlig, men han fortjener å spille regelmessig og han har gjort seg fortjent til å holde seg klar for landslaget med denne turneringen som kommer i vinter, forklarer Klopp.

Akademiet viktig på flere måter

Jürgen Klopp mener et godt utviklingssystem er viktig i en storklubb. Ikke alle vil komme gjennom nåløyet på Anfield, men mange vil få gode karriere videre andre steder.

– Jeg er stolt over den delen vi har spilt i hans utvikling og vekst. Og da mener jeg hele klubben, ikke bare førstelagsmiljøet.

– Akademiet vårt fortjener en spesiell honnør. De produserer så mye talent og Necos fremskritt er noe de kan være stolte av.