– Vi må sørge for at det aldri skjer igjen

Jürgen Klopp har uttalt seg om skandalen som preget Champions League-finalen i Paris.

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at familien var blant dem som ble vitne til kaoset utenfor Stade De France før Champions League-finalen i slutten av mai. Kampen måtte utsettes da supportere ble stående i køer i mange timer før avspark. 

– Jeg fikk vite om situasjonen utenfor fra familien, for de var midt i det. De sendte melding før kampen og sa at de hadde kommet seg inn, men i realiteten var de halvannen time unna å komme seg inn på stadion, sier Klopp ifølge The Athletic

– Og det som skjedde med dem, skjedde omtrent med alle. To eller tre personer jeg snakket med var heldige og kom seg inn. Jeg kjenner omtrent 50 personer som var på stadion, og 47 av dem fortalte nøyaktig samme historie, sier han.  

– Inne på stadion var problemet at mange plasser var tatt av folk uten billett, og de var ikke Liverpool-supportere. Jeg føler med våre supportere. Det minste problemet vi hadde den kvelden var at vi tapte kampen. Tenk at det er sånn på en Champions League-finale. Galskap, sier Liverpool-manageren.

Etterforskning pågår

UEFA har satt i gang en etterforskning etter skandalen som preget finalen. Supportere havnet i fare da de ble skvist sammen på grunn av stengte porter, og mange opplevde også å bli sprayet med tåregass av politiet eller å bli angrepet av gjenger som ventet både inne og utenfor stadion. 

Innenriksminister Gerald Darmanin forsøkte først å skylde på Liverpool-supporterne, men han har senere sagt unnskyld for dette. Også det franske senatet har satt i gang en etterforskning av hendelsen. 

– Vi må sørge for at det aldri skjer igjen, er den klare beskjeden fra Klopp. 

Han avslører at det først var dagen etter finalen at han fikk vite alt som hadde skjedd. 

– Det er mye vi kan snakke om. Noen ting bør vi kanskje ikke snakke om fordi det pågår en etterforskning, sier Klopp. 

Stiller spørsmål ved UEFAs avgjørelse

Årets finale skulle egentlig blitt spilt i St. Petersburg, men den ble flyttet som følge av Russlands invasjon av Ukraina. Tidligere har UEFA hatt stor suksess med å flytte store kamper til Portugal, men denne gangen falt valget på Stade De France i Paris. 

Klopp stiller spørsmål ved den avgjørelsen. 

– Alle vet hvor vakker Paris er og de mange store arrangementene de skal ha i årene som kommer. Men dette må bli ryddet opp i. Vi skal være veldig glad for at det ikke gikk verre, sier han. 

– Myndighetene i Paris må ha kjent til at det er utfordringer i området. Men UEFA bestemte seg raskt for at kampen skulle spilles der. Det er viktig at man finner steder der det er enkelt å organisere, og jeg er helt sikker på at ingen gjorde feil med vilje. Men nå har det skjedd, og vi må rydde opp, sier han. 

– Dette er ikke det siste minnet i sesongen for min del. Det er bussturen dagen etter, som var fantastisk. Men så var ikke jeg utenfor stadion og forsøkte å komme inn, sier han.