– Jeg kan ikke late som om jeg ikke ønsket å spille mer

Nå som han har signert en kontrakt til 2027 starter kampen for mer spilletid for Joe Gomez.

Da Joe Gomez startet preseason for ett år siden, var han akkurat tilbake fra en langvarig og alvorlig skade. Heldigvis slapp han noen nye skader av betydning i 2021/22, og sett i lys av det legger han ikke skjul på at han kunne ha tenkt seg å spille mer.

– Da jeg startet forrige sesong var det etter et tøft år for meg. Da jeg startet preseason måtte jeg komme i form igjen, og de andre spillerne gjorde det bra. Jeg kan ikke late som jeg ikke ønsket å spille mer. Jeg er fortsatt sulten, sier midtstopperen i et intervju med Liverpoolfc.com.

Totalt spilte Gomez 21 kamper forrige sesong. Elleve fra start, og ti innhopp fra benken. I Premier League ble det kun fire kamper fra start og fire innhopp fra benken.

– Jeg gjorde mitt beste gjennom hele året, og det er trenerne klar over. Jeg prøvde å være en så god lagkamerat som mulig, samtidig som jeg forsøkte å presse og konkurrere med mine lagkamerater. 

– Den kommende sesongen må jeg ta denne utfordringen et steg videre. Jeg måtte ta en avgjørelse, og jeg fant ut at jeg ønsker å kjempe om plassen min her, og bli så god som mulig. Det er en del av å være i en klubb som dette. Vi har de beste spillerne i verden, og dermed legges lista høyere. Jeg må forsøke å presse dem, og kjempe om en plass på laget. Det er hva det kommende året handler om for meg, slår han fast.

Knallhard konkurranse

Gomez aksepterer at konkurransen om en av de to stopperplassene er enorm, og det samme gjelder backplassene, hvor han også kan operere. 

– Du ønsker at konkurransen skal være intens. Det er derfor spillere kommer hit, for de vet at du er i et miljø med de beste spillerne i verden hver eneste dag. Det kommer til å heve deg, og det har helt klart hevet meg opp gjennom årene.

– Guttene har hjulpet meg med å lære ting jeg trolig ikke ville ha fått lære andre steder, og det samme gjelder manageren. 

– Målet mitt er definitivt å utvikle meg som spiller. Jeg håper mine beste år ligger foran meg, og jeg er mer bestemt enn noen gang på å sørge for at det blir slik. Dette blir en ny start for meg, og jeg skal angripe dette året, sier den tidligere Charlton-spilleren etter å ha signert den nye kontrakten.

Klopp trekker spillere til klubben

Gomez innrømmer at Jürgen Klopp har hatt stor betydning for at han skrev under for fem nye år.

– Manageren er den beste i verden, i mine øyne. Han har hatt en enorm innvirkning på mitt liv, ikke bare som manager, men også som menneske. Han lærer oss å være prinsippfaste utenfor fotballbanen hver dag, i måten han oppfører seg på, og måten han er på som person. Jeg har kunnet lære av ham siden jeg var tenåring, og det har vært flott. Jeg vet det er mye mer jeg kan lære av ham, og derfor føler jeg at dette er det beste stedet å være.

– Jeg er svært takknemlig for alt han har lært meg i min tid her, om dette har vært i forbindelse med en skade eller når vi har gjort det bra. Han finner alltid den riktige balansen, og gir de riktige rådene. Det er grunnen til at spillere ønsker å komme hit, og hvorfor de som er her, slike som meg, ønsker å bli værende her.