– Jeg er ikke i tvil om at Mo har de beste årene foran seg – og de første fem årene har vært legendariske

Jürgen Klopp var mildt sagt fornøyd med nyhetene om at Salah har signert en ny kontrakt.

I slutten av april kom den store overraskelsen om at Jürgen Klopp forlenger med Liverpool, og blir i klubben til sommeren 2026. Etter dagens nyheter om at Mohamed Salah har forlenget, får han med seg toppscoreren sin de fem siste sesongene til minst sommeren 2025 – og året Salah fyller 33 år.

Klopp virket minst like fornøyd som supporterne med avgjørelsen til Salah om å sette navnet sitt på en ny treårskontrakt.

– Dette er en skikkelig god nyhet for supporterne våre, slik at de kan nyte helgen enda mer. Jeg er sikker på at det kommer til å bli feiring av disse nyhetene i kveld, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg er veldig fornøyd. Veldig, veldig fornøyd. Det er den beste avgjørelsen for oss, og den beste avgjørelsen for ham. Han hører hjemme hos oss synes jeg. Dette er hans klubb nå, sier Klopp videre.

Salah har scoret 156 mål på 254 kamper for de røde så langt - og med tre nye år vil han ha gode muligheter til å klatre ytterligere på toppscorerlistene i klubben - der han nå er nummer ni gjennom alle tider.

Har beholdt roen

Klopp har fått hundrevis av spørsmål om Salahs kontraktssituasjon de siste 12 månedene, men har stort sett alltid bevart roen. Salah har vært klar på at han ønsket å bli i Liverpool, men at han ønsket en kontrakt som gjenspeilet at han er en av de beste spillerne i verden. Det har han nå fått, og med 350 000 pund i uken blir han klubbens soleklart best betalt gjennom alle tider.

– Det har selvsagt tatt litt tid, men det er helt greit, og de beste tingene er alltid verdt å vente på uansett. Mo er en av de beste spillerne i verden, så det er vanlig at det er noen ting som må løses når du har kommet til det nivået. All ros til Julian Ward og Mike Gordon for å ha fått dette i havn, sier Klopp.

TRE NYE ÅR: Mohamed Salah og Jürgen Klopp kommer til å få nye sjanser til å nå nye finaler de tre neste sesongene.

TRE NYE ÅR: Mohamed Salah og Jürgen Klopp kommer til å få nye sjanser til å nå nye finaler de tre neste sesongene.

– Jeg er ikke i tvil om at Mo har sine beste år foran seg, og det sier en del, for de første fem sesongene har har vært legendariske.

Beundret av lagkameratene

Harvey Elliott var tidlig ute med å dele innlegget om at Salah har forlenget kontrakten på sin Instagram-konto, mens Virgil van Dijk som vanlig postet en GIF i respons til de gode nyhetene.

– Han er beundret av lagkameratene sine, og som trenere vet vi at jobber med en som er spesiell. Supporterne har kronet ham som konge, så dette er veldig kult, sier Klopp.

Ifølge Fabrizio Romano var Klopp helt sentral i å overtale Salah om at han måtte bli på Anfield. De to skal ha hatt flere direkte samtaler. Nå fikk manageren det som han ville. Klopp tror fortsatt ikke vi har sett den beste utgaven av Salah.

– Fysisk er han en maskin, i en helt utrolig form. Han jobber hardt med det, og får belønning. Evnene hans og ferdighetene hans blir bedre for hver sesong, og det samme når det kommer til å ta beslutninger, det har også gått opp et hakk, sier han.

– Dette er bare veldig gode nyheter, og jeg smiler av å tenke på det. Han blir hos oss lenger, og det betyr at vi kan oppnå mer sammen.