– Jeg elsker hvordan Jürgen Klopp nok en gang har klart å få viljen sin

Everton-spiller Andros Townsend mener Jürgen Klopp sutrer seg til fordeler for Liverpool.

Everton-spiller Andros Townsend har vært på besøk hos Talksport og kommet med en aldri så liten tirade i retning Jürgen Klopp, og med en ironisk tone åpnet kantspilleren med følgende utsagn: 

– Jeg elsker hvordan Jürgen Klopp nok en gang har klart å få viljen sin. 

Tema for samtalen er at Premier League som resten av verden nå vil tillate at hvert lag får lov til å gjøre fem spillerbytter i en kamp. Frem til nå har den engelske toppdivisjonen hengt etter resten fordi det ikke har vært et nødvendig flertall blant klubbene om å innføre ordningen. De har ment at toppklubbene, som har de bredeste stallene, får en stor fordel. Men da FIFA gjorde den permanent, kastet Premier League seg til slutt på. 

Townsend virker ikke å være særlig begeistret, og han gir Klopp skylden for at lag nå kan gjøre fem bytter. 

– Han har sutret i flere år. De har fått motstand, men til slutt ga de andre etter og sørget for at han får sine fem bytter. Og sannsynligvis vil han bare fortsette med å bruke to eller tre bytter i de største kampene, sier Townsend, som mener at man i møter mellom Liverpool og Manchester City ser at de ikke nødvendigvis alltid bruker opp alle tre byttene. 

– Blir litt urettferdig

Everton-spilleren tror topplagene vil dra mest nytte av de ekstra byttene i kamper mot bunnlag. 

– Det er i kamper mot lag som Crystal Palace og Brentford, når de ikke klare å bryte dem ned. Når det står 0-0 og de har elleve menn bak ballen. Men så kan man sette inn fem spillere i verdensklasse med friske ben som kan endre kampen. Der synes jeg det blir litt urettferdig, sier 30-åringen, som har en fortid i Tottenham, Newcastle og Crystal Palace. 

Townsend virker å ha sett seg lei av at Klopp forsøker å få gjennomslag for sine synspunkter i fotballen. 

– De siste sesongene har vi sett at han konstant snakker om det, om avstemninger, og til slutt så får han det som han vil. Forrige sesong snakket han også mye om terminlisten og klagde og klagde. Og plutselig satte BT Sport Liverpool opp til å spille kamp på en lørdagskveld, noe jeg aldri har sett i Premier League. Så all klagingen har ført til at han ofte får viljen sin, sier Townsend. 

Har fått støtte fra spillerforeningen

Townsend virker ikke å ha fått med seg at hans egen fagforening, spillerforeningen PFA, også har gått i bresjen for å få innført fem innbyttere på permanent basis. Med flere og flere kamper i løpet av et år for spillerne peker alt i retning fem bytter og større spillertropper på kampdag, og Premier League-klubbene som var imot måtte til slutt bøye seg. 

Klopp har tidligere uttalt at Premier League har et ansvar for å beskytte sine spillere når kampprogrammet er som det er. 

Når det gjelder poenget Townsend kom med om kamper lørdag kveld, blir det fra kommende sesong gjort endringer også der. Dersom et lag spiller kamp i Europa en onsdagskveld vil de slippe unna den omdiskuterte tidligkampen påfølgende lørdag. I stedet vil BT Sport flytte sin kamp til lørdag kveld for å gi lagene bedre tid til restitusjon.

Og i FA-cupsemifinalen mot Manchester City, der man hadde fem bytter til rådighet, valgte Klopp å bruke fire. Pep Guardiola gjorde bare ett bytte.