Fikk endelig bruke sin foretrukne midtbanetrio

Det er tydelig hvilken midtbanetrio Jürgen Klopp foretrekker dersom alle er skadefrie.

2020/21-sesongen var Thiago Alcantaras første i Liverpool, men som kjent ble store deler av den sesongen spolert både for spanjolens egen del og for resten av laget som følge av en skadekrise få har sett maken til. 

Det førte til at vi nesten aldri fikk se «drømmemidtbanen» bestående av Thiago ved siden av Fabinho og Jordan Henderson forrige sesong. Men i 2021/22 var historien en annen. Der viser nemlig tallene at dette var Jürgen Klopps mest brukte trio i sesongen der Liverpool var nære ved å vinne alt de stilte opp i. 

Tall fra The Athletic viser at Fabinho, Henderson og Thiago startet sammen elleve ganger i alle turneringer forrige sesong - seks ganger mer enn noen annen midtbanekombinasjon i Liverpool. 

Fabinho mest brukt

Selv om den foretrukne trioen ofte var tilgjengelig, fikk de ikke starte sammen i de to finalene Liverpool vant. I ligacupfinalen måtte Thiago trekke seg i oppvarmingen og gi plass til Naby Keita, mens det var Fabinho som stod over med skade i FA-cupfinalen. Da kom også Keita inn. 

I Champions League-finalen startet Henderson, Fabinho og Thiago sammen og leverte en god prestasjon til tross for at Real Madrid tok hjem trofeet. 

For øvrig viser oversikten at Fabinho og Henderson var de mest brukte spillerne på midtbanen forrige sesong. Brasilianeren var involvert i seks av de syv mest brukte midtbanekonstellasjonene, mens Henderson var med i fem av de syv. 

Slik ser oversikten over midtbanene som ble benyttet forrige sesong ut: 

11 - Fabinho, Henderson, Thiago
5 - Fabinho, Henderson, Jones
5 - Fabinho, Henderson, Keita
4 - Fabinho, Thiago, Keita
4 - Henderson, Milner, Keita
3 - Fabinho, Henderson, Oxlade-Chamberlain
3 - Fabinho, Thiago, Jones
2 - Henderson, Jones, Keita
2 - Fabinho, Thiago, Elliott
2 - Fabinho, Henderson, Milner
2 - Henderson, Keita, Thiago

Kilde: The Athletic

Annerledes neste sesong?

De som husker starten av 2021/22-sesongen vil påpeke av Harvey Elliott var mye involvert før langtidsskaden tidlig i sesongen. I den perioden var Henderson ute med skade, men vi blir ikke overrasket om Elliotts navn blir å se høyere på denne oversikten kommende sesong. 

For øvrig er det verdt å notere at Curtis Jones var med i den nest mest brukte midtbanetrioen forrige sesong. Han vil nok også være enda mer involvert når vi går løs på 2022/23-sesongen. 

Vi husker også at unggutten Tyler Morton fikk starte en ligakamp. Det var da laget slet med mange positive koronatester i tillegg til skader i bortekampen mot Tottenham i desember. Tar vi han med i beregningen har Jürgen Klopp ni midtbanespillere å velge mellom i sesongen som kommer - dersom det ikke skulle bli noen flere kjøp eller salg. 

I tillegg kommer Fabio Carvalho inn, men ifølge The Athletic er han tiltenkt en plass i angrepsrekken i sin første periode som Liverpool-spiller.