– Ingenting av det vi har oppnådd de siste årene hadde vært mulig uten ham

Dokumentaren «Jordan Henderson is Never Done» ble sluppet lørdag, og der kommer det tydelig frem hvor høyt Liverpools spillere og manager setter sin lagkaptein.

Playmaker Thiago Alcantara, som har spilt for klubber som Bayern München og Barcelona tidligere, melder for eksempel at Henderson er en av de beste midtbanespillerne han har spilt sammen med. Det kommer fra en kar som har delt bane med spillere som Xavi, Andres Iniesta og Sergio Busquets.

– Han gir oss denne intensiteten som laget trenger i visse øyeblikk i kampene. Han er intens gjennom hele kampen. Han har en av de beste midtbanespillerne jeg har spilt sammen med. Jeg er stolt over å spille på samme lag som ham, og glad for å spille ved hans side, sier Thiago i dokumentaren.

Henderson fikk en vanskelig start på Liverpool-karrieren etter overgangen fra Sunderland verdt 16 millioner pund sommeren 2011. Men etter at han arvet kapteinsbindet etter Steven Gerrard har 32-åringen ledet Liverpool til seks store trofeer, og bare Jamie Carragher og Gerrard har spilt flere Premeir League-kamper for Liverpool enn Hendo.

– Ingenting av det vi har oppnådd de siste årene hadde vært mulig uten ham. Det er det enkelt å slå fast. Det er så mange viktige ting du må gjøre gjennom en sesong for å holde gruppen samlet, og drive gruppen fremover i vanskelige stunder, og han er så god på det, slår manager Jürgen Klopp fast.

– Han er rask, samtidig som han har utholdenhet og kan løpe i evigheter. Hans defensive egenskaper er gode, og de offensive veldig gode. Han er påskrudd, har et godt overblikk og slår gode pasninger. 

– Jeg forventer ikke mer av ham enn jeg forventer fra alle de andre, nemlig at han må være den beste versjonen av seg selv. Det gir oss en sjanse til å vinne fotballkamper. 

– Han er mitt lags kaptein fordi han var kaptein da jeg kom hit, og jeg så ingen grunn til å endre på det. Det er kanskje det største komplimentet jeg kan gi ham. Jeg kjente selvsagt ikke Hendo da jeg kom hit. Jeg kjente til ham som spiller, men ikke som person. Han har alt du trenger for å lede et fotballag.

Lar ikke lagkameratene sluntre unna

Diogo Jota forteller at han aldri har spilt sammen med en type som Hendo tidligere. 

– Skal jeg være ærlig, så er det første gangen jeg har spilt sammen med en kar som Jordan. Han prøver hele tiden å snakke med de andre spillerne, men det er ikke alltid bare gode ord! Han legger press på deg, og er som en manager på banen. Jeg vet jeg ikke kan hvile et sekund, for da vil jeg få høre det fra ham, uttaler portugiseren.

Trent Alexander-Arnold forteller at han også får høre det fra sin kaptein om han sluntrer med det defensive eller offensive arbeidet.

– Vi har et forhold nå der han fortsatt irettesetter meg om jeg tar for stor risiko, eller dersom han mener jeg burde ha gjort ting mer enkelt. Men samtidig oppmuntrer han meg til å spille det spillet jeg behøver å spille. Han forstår hvilken spillertype jeg er, og bidrar til at jeg kan være meg selv både på og utenfor banen. Jeg tror ikke jeg ville ha tatt disse stegene så raskt uten å ha ham rundt meg. Han har vært der for meg hele tiden, slår høyrebacken fast.

– Jordan Henderson er en fantastisk kaptein, en fantastisk leder og et eksempel for alle i fotballens verden, i mine øyne, konstaterer Virgil van Dijk.

Nederlenderen er i kapteinsgruppa, og dermed blant de som bærer kapteinsbindet når Hendo ikke er på banen.

Også målvakt Alisson Becker skryter av hvor tilstedeværende Henderson er på banen.

– Jeg liker ham veldig godt, for han er veldig synlig på banen. Måten han beveger seg på. Han løper virkelig for laget. Vi har et lag som liker å bygge opp angrepene bakfra, og da trenger vi spillere på midtbanen som gir oss flere alternativer hele tiden. Hendo er en av de jeg ser etter når vi skal bygge opp angrepene. Han er alltid spillbar, selv når han har en mann i ryggen. Han er en kar som takler det. Så jeg stoler på ham, og kan gi ham ballen. Da gjør han det han vil og er kapabel til å gjøre med den.