Duellene i kampen som Fábio Aurélio tror blir avgjørende

Den tidligere Liverpool-spilleren har valgt seg ut tre «kamper i kampen».

Fábio Aurélio var seks år i Liverpool, fra 2006-2012, og før det spilte han seks sesonger i den spanske toppserien, hvor han og ble ligamester to ganger.

For Liverpoolfc.com har han plukket ut tre nøkkeldueller i stormøtet mellom La Liga-mester Real Madrid og Jürgen Klopps Liverpool.

Becker mot Benzema

To av de beste formspillerne i sin respektive posisjon for øyeblikket. Den ene øser inn mål som aldri før, mens den andre gjør sitt for å forhindre det.

Begge deler er imponerende. Franskmannen har gjort 44 mål på 45 kamper, og Alisson har stått bak en «smultring» hele 27 ganger.

ET VELBENYTTET VÅPEN: Vinícius Júnior er et av triksene Carlo Ancelotti har i ermet.

ET VELBENYTTET VÅPEN: Vinícius Júnior er et av triksene Carlo Ancelotti har i ermet.

Blir det mann mot mann har Alisson flere ganger denne sesongen, vist at han er blant de beste i verden her.

– I en-mot-en-situasjoner tror jeg at det er vanskeligst for keeperne, men vi har sett Alisson vokse mye i disse situasjonene. Spillerne har ikke så mye rom eller ser ikke så lett, sammenlignet med andre målvakter, sier Aurelio.

– Jeg håper ikke at de vil møte hverandre en-mot-en, men om de gjør det blir det veldig interessant å se.

Hendo mot Modrić

Veteranene sentralt og med usikkerhetsmomenter i Fabinho og Thiago Alcântara, blir 31-årige Jordan Henderson uunnværlig for de røde. Alder er ingen hindring, og det viser 36-åringen Luka Modrić gang på gang.

Kapteinen er Liverpools mest benyttede spiller denne sesongen. Modrić har alt vunnet Champions League fire ganger. 

Aurelio har spilt på samme lag som Henderson, og mot Luka Modrić.

– Vi ser at Henderson utfører ansvarsoppgavene sine veldig godt, både på og utenfor banen. Han kan bidra mye og er viktig for laget.

MINNEVERDIG: Fábio Aurélio svinger inn 3-1 på frispark på Old Trafford, tilbake i mars 2009.

MINNEVERDIG: Fábio Aurélio svinger inn 3-1 på frispark på Old Trafford, tilbake i mars 2009.

– Rollen hans er litt annerledes fra Modrićs i Madrid, fordi jeg anser han som en mer kreativ spiller for dem. Det vil bli veldig sentralt å holde et øye på han, fordi han kan skape de sjansene du bare ikke kan se selv.

Trent mot Vinícius 

Kanskje den matchupen flest snakker om i forkant av kampen. Vinícius Júnior har enorm fart og kan være elektrisk om han har dagen.

Kun Bruno Fernandes (7) har flere målgivende i turneringen enn brasilianerens seks. Trent står med fire.

Om Thiago Alcântara ikke kan entre banen blir Trent Alexander-Arnold en stor del av kreativiteten dypere.

– Det minner om den forrige Champions League-finalen de spilte mot hverandre i 2018. Jeg husker at vi snakket før kampen om Salah mot Marcelo. Det er litt annerledes nå fordi det er en Liverpool-forsvarer og en Madrid-angriper.

– Jeg tror at Alexander-Arnold må være mer forsiktig med å gå fremover, fordi han vet hva som vil ligge bak han. Men Vinícius må beherske seg taktisk for å ikke forlate de rommene. Hvis han gjør det vil Alexander-Arnold skape mange sjanser og hjelpe Liverpools offensiv.