Valverde likte ikke kommentaren til Salah

Federico Valverde mener Mohamed Salah viste lite respekt da han uttalte at Real Madrid var ønskemotstander i finalen.

– Jeg ønsker Madrid i finalen. De har allerede slått oss i en finale allerede, så la oss spille mot dem igjen, sa Mohamed Salah da finalebilletten ble sikret i Villarreal i starten av mai. 

Egypteren var klar i sin tale. Real Madrid var ønskemotstanderen i finalen fordi Salah ønsket å slå tilbake etter det bitre tapet i Kyiv i 2018. 

Dagen etter Liverpools semifinaletriumf ble Salahs ønske oppfylt da Real Madrid snudde sin semifinale til seier mot Manchester City, og nå viser det seg at Salahs ord kan ha hatt en motiverende innvirkning på Madrid-spillerne. Federico Valverde har nemlig gått hardt ut mot Premier League-toppscoreren før lørdagens finale i Paris. 

– Alle kan selvsagt tolke det han sa akkurat som de vil. Som hans motstander synes jeg det var respektløst overfor Real Madrid, sier Valverde ifølge Goal

Uruguayaneren tolker sitatet tilsynelatende dithen at Salah mener Real Madrid vil være en enkel motstander i finalen, men det lover midtbanespilleren at de ikke skal være. 

– Vi skal gjøre vårt beste og forsøke å vise hvorfor vi er i finalen. Så får vi håpe at vi kan gi enda et trofé til Real Madrid-supporterne, sier Valverde. 

Forklarte seg

Enten ønsker Valverde å fyre opp om ordkrigen, eller så har han ikke fått med seg Salahs intervju med BeIN Sports, da han utdypet hvorfor han ønsket spanjolene som motstander. 

– Det var ikke noe vondt ment om Real Madrid da jeg sa at jeg ønsket dem som motstander. Vi snakker om det beste laget i Champions League-historien. Jeg sa det på bakgrunn av vår forrige finale mot dem, sa Salah. 

Liverpool og Real Madrid møttes for øvrig også i fjorårets Champions League. Da var det kvartfinale, og Real Madrid vant 3-1 sammenlagt etter å ha lagt grunnlaget på hjemmebane i den første kampen. For Liverpools del var det en periode med mange skader og lite flyt, så Salah og co håper nok å bite bedre fra seg om fire dager.