– Real Madrid tapte finalen mot Liverpool i Paris i 1981, så vi ønsker også revansje

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har respondert på Mohamed Salahs revansje-kommentar.

Liverpool og Real Madrid møtes i Champions League-finalen i Paris lørdag, fire år etter at den spanske storklubben slo de røde i Champions League-finalen i Kiev.

Madrid-klubbens manager, italieneren Carlo Ancelotti, tror at hans mannskap blir ekstra motivert foran lørdagens finale på grunn av at hans lag tapte finalen i nettopp Paris mot de røde den 27. mai 1981. Den gangen ble Alan Kennedy matchvinner, med en scoring sent i kampen. Det var Liverpools tredje europacuptrofé, og også de tredje under managerlegenden Bob Paisleys ledelse.

Real Madrid har vunnet fem av de ni siste Champions League-finalene, og jakter nå sitt 14. trofé. Men Mohamed Salah vil ha et ord med i laget, og sa før semifinalene at han ønsket å møte Real Madrid i finalen fremfor Manchester City.

– Vi har noe å hevne, sa Liverpool-spissen, og refererte da til hendelsene i Kiev for fire år siden. 

Nå bruker man disse ordene som ekstra motivasjon i Madrid-leiren.

– Vi kan bruke det som motivasjon, sa Carlo Ancelotti til pressen tirsdag.

– Madrid tapte også en finale i Paris mot Liverpool, så det kan bli revansje for oss også, la han til.

Har ikke tapt en eneste Champions League-finale siden 1981

Real Madrid har ikke tapt en eneste Champions League-finale siden den finalen i Paris i 1981. De har vunnet turneringen sju ganger siden finalen for 41 år siden.

Ancelotti var AC Milans manager da Liverpool vant Champions League-finalen i Istanbul i 2005, og også da de røde tapte mot samme motstander i Aten to år sienere. Ancelotti har også noe å hevne fra 1984-finalen, da Liverpool slo hans Roma på straffespark da de røde vant sitt fjerde Europacuptrofé.

– Jeg har møtt Liverpool mange ganger. Det var tragisk å tapte for dem med Roma i 1984 og AC Milan i 2005. Men så fikk jeg revansje i 2007.

– Noen av de største opplevelsene i min karriere har vært mot Liverpool. Jeg har også vært Liverpools lokale rival som Everton-manager. Jeg liker Liverpools historie. De har vunnet Champions League seks ganger, noe som er en mindre enn AC Milan. Det er også ekstra motivasjon for meg. Mine venner i Milano sier at jeg ikke må la Liverpool komme opp i sju de også.

Både Liverpool og Real Madrid har vunnet to troféer allerede denne sesongen. Real vant La Liga med 13 poeng, og den spanske supercupen. Liverpool vant FA-cupen og ligacupen, ved å slå Chelsea på straffespark-konkurranse ved begge anledninger.