– Suksess på banen avler suksess utenfor banen, og vice versa

Daglig leder Billy Hogan kan fornøyd konstatere at en svært bra Liverpool-sesong nærmer seg slutten.

I et intervju med Liverpool Echo hyller Liverpools daglige leder, Billy Hogan, klubbens utgående sportsdirektør Michael Edwards. Men samtidig påpeker Hogan at klubben allerede har den perfekte arvtakeren klar, i Julian Ward.

Edwards forlater Liverpool etter denne sesongen, etter over ti år i ulike roller i kulissene på Anfield. Han kom til Merseyside i 2011, som sjef for klubbens analyseteam. Deretter ble han teknisk direktør, men det var i hans rolle som sportsdirektør han ble berømt for sitt øye for gode signeringer, samtidig som han sørget for at Liverpool fikk godt betalt for spillerne klubben kvittet seg med. 

Julian Ward fikk rollen som assisterende sportsdirektør i desember 2020, og har den siste sesongen tatt over flere av oppgavene til Ward. I juni vil han forfremmes til stillingen Ward har i dag. 

– Michael har hatt en enorm betydning, men man legger nok ikke like godt merke til hva han gjør som førstelaget ute på banen. Du bygger ikke en tropp som dette over natten, og disse karene har jobbet veldig hardt for å styrke stallen. De har samarbeidet med Jürgen og hentet inn stadig nye spillere til ham. Michael har definitivt gjort en utrolig jobb det siste tiåret.

Suksess både på og utenfor banen

Liverpool vant både ligacupen og FA-cupen denne sesongen, ble nummer to i Premier League, og er i finalen i Champions League. Daglig leder Hogan slår fast at suksess på banen legger grunnlaget for vekst også utenfor banen.

– Tankegangen vår er at det som foregår utenfor banen skal bidra til å gi oss hjelp ute på banen. Men så snart du kommer i en posisjon der laget presterer så godt som dette ute på banen, da vil det som skjer utenfor banen dra nytte av det. Slik sett har vi nesten gått full sirkel nå.

– Vi forsøker å skape en bærekraftig organisasjon. Alle som jobber i klubben bør være stolte over troféene vi løfter, for alle har vært med på å bidra til at vi har vunnet dem. Suksess på banen fører til suksess utenfor banen, og vice versa. Klubben er inne i en god periode nå, med den suksessen vi opplever ute på banen.

– Klopp er et utrolig menneske

For Liverpool som klubb var det svært viktig at Jürgen Klopp i forrige måned forlenget sin kontrakt, slik at tyskeren blir på Anfield helt til 2026. 

– Resultatene taler for seg. Jeg har hatt fornøyelsen av å jobbe sammen med Jürgen de siste seks årene, og han er en utrolig person. Han trykker klubben og dens verdier til sitt bryst. Måten han er på som person, og verdiene vi har som klubb, stemmer veldig godt overens. Det har vært enklere å se dette nå som det er gode tider, men du ser det også på dårlige dager. Som leder bringer han mennesker sammen. Forhåpentligvis er det mer i vente fra den kanten.

– Real Madrid er selvsagt en formidabel motstander i Champions League-finalen. En klubb med så mye erfaring. Dersom det er en klubb som har mer erfaring med spill i Europacupen enn Liverpool, så er det dem. Jeg tror det blir en god kamp, og jeg krysser fingrene for at resultatet går i vår favør.