Her kan du se Champions League-finalen i Liverpool

Liverpool spiller sesongens siste kamp på lørdag – Champions League-finalen mot Real Madrid. Søndag er det duket for parade i byen, uavhengig av resultatet i Paris, og mange har helt sikkert tenkt seg til Merseyside for å få med seg begge deler.

Det kommer til å koke i Liverpool sentrum lørdag og søndag denne uken. Jürgen Klopps menn ønsker å slikke sårene etter andreplassen i ligaen ved å jakte sitt syvende Europacuptrofé i Paris. Motstanderen kjenner man godt – Real Madrid – og det blir neppe enkelt. Likevel blir det garantert feststemning i Beatles-byen, som gjør seg klar til parade søndag.

Men først skal altså finalen spilles, og har man lyst til å se den med likesinnede i Liverpool, burde man gjøre litt research på forhånd. Flere populære steder er allerede utsolgt. M&S Bank Arena forventer 10 000 supportere, i samarbeid med Liverpool FC og BT Sport, men dette arrangementet er utsolgt.

Taggy’s er det naturlige samlingspunktet for mange nordmenn men her har det vært utsolgt lenge. Det er vanskeligere å få billett til Taggy’s enn Stade de France, si!

Hotel Anfield har solgt alle sine billetter, og The Sandon er en annen populær destinasjon, som er et helt glimrende sted å følge finalekamper, men her det er også utsolgt. Man kan dog sette seg på en venteliste for billetter her.

I byen er steder som Camp and Furnace, Invisible Wind Factory og Baltic Market helt utsolgt. Heldigvis er det billetter igjen noen steder, og flere puber i byen tillater walk-ins.

Her er noen av stedene du kan følge finalen.

The Church

Oakfield Road

Den gamle kirken i Oakfield Road, rett ved siden av Anfield stadion, har blitt gjort om til en pub. Kanskje et bra sted å se kamp dersom man trenger å kalle på høyere makter? Her trenger man ikke billetter, man må bare dukke opp tidlig nok til å få plass.

McCooleys

Mathew Street/Concert Square

McCooleys er en irsk barkjede med restauranter i Mathew Street og Concert Square. Her er sport i fokus, og de vil selvsagt vise finalen lørdag. De opererer uten et billettsystem, så her handler det rett og slett om å møte opp tidlig nok for å sikre seg et bord eller en stol eller en plass foran en av de mange tv-skjermene.

FEST: Det gikk hardt for seg på Concert Square etter forrige finale, da det varme været og gode resultatet sørget for skikkelig sydenstemning med Liverpool-sanger.

FEST: Det gikk hardt for seg på Concert Square etter forrige finale, da det varme været og gode resultatet sørget for skikkelig sydenstemning med Liverpool-sanger.

Lady of Mann/Thomas Rigbys

Dale Street

Klyngen av tradisjonsrike puber i Dale Street skal vise finalen på sine skjermer rundt om i barene og i ølhagen. Her er det ingen reservasjon nødvendig, men igjen – møt opp tidlig hvis du vil sikre deg en plass.

Motel

Fleet Street

En av Liverpools kuleste barer skal selvsagt vise finalen. Motel, i bunnen av Fleet Street (like ved Hannover Street), presser lokalet fulgt av storskjermer og god drikke. Billetter koster £12.50 og kan kjøpes her. 

Dirty O’Sheas

Seel Street

Den irske, store puben i Seel Street – vegg i vegg med Ave Maria-hjemmet og over veien for Heebie Geebies – lover å vise kampen på flere storskjermer spredt gjennom bygget. Her trenger man ikke billetter – men møt opp tidlig for å sikre din plass.

Meraki

Dickson Street

I de nordlige dockene, ti minutter fra Liverpool sentrum, har det våknet til liv de seneste årene. Her har flere gamle varehus blitt gjort om til klubbscener og utesteder. Et av disse er Meraki, og Meraki er et av ikke alt for mange steder hvor det fortsatt er billetter igjen til visningen av finalen lørdag.

Biletter koster £22 og kan kjøpes her.

SOHO

Concert Square

I hjertet av Concert Square finner man også Soho, som skal vise finalen. Her trenger man heller ikke billetter, men man må dukke opp tidlig.

Eberle Street - utsolgt, men venteliste

Eberle Street

Ifølge arrangøren er dette den største, innendørs fanparken som viser finalen lørdag. Eberle Street ligger i Liverpool sentrum, rett ved Dale Street. Her blir det livemusikk, mat og store skjermer. Billetter er utsolgt men man kan skrive seg på venteliste her.

Baltic Market - utsolgt, men venteliste

Stanhope Street

Liverpools kanskje kuleste marked viser som vanlig store fotballkamper, denne gangen Champions League-finalen. Her blir det god mat fra åtte forskjellige leverandører, og fire storskjermer. Halve rommet er sitteplasser, det andre halve ståplasser, og man kan ikke reservere plasser på forhånd. Hvis du vil sikre sitteplass er det altså lurt å møte opp tidlig. Billetter er i skrivende stund utsolgt, men man kan skrive seg på venteliste her.

Du kan også sjekke billettbyrået Skiddle sin oversikt som stadig oppdateres her, i tilfelle nye billetter eller arrangementer skulle dukke opp.