Liverpool-supportere som planlegger å ta turen til Paris kan få seg en overraskelse

Frankrike krever fortsatt utfylt innreiseskjema og koronapass.

Supporterklubben oppfordrer norske Liverpool-supportere som skal reise til Paris i forbindelse med lørdagens Champions League-finale mellom Liverpool og Real Madrid til å sette seg grundig inn i innreisereglene til Frankrike. 

Stadig flere land fjerner nå sine innreiserestriksjoner, og det begynner å bli enklere å reise. Det er allikevel noen land som opprettholder sine innreisekrav, og Frankrike er ett av disse. 

Husk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som gjelder for innreise dit du skal.

Når er vaksinen du har fått gyldig for innreise til Frankrike?

Har du fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for minst 7 dager og maks. 9 måneder (270 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Frankrike. Er det mer enn 9 måneder (270 dager) siden, krever franske myndigheter at du skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2. dose Johnson & Johnson). Hvis du ikke oppfyller disse kravene, er ikke vaksinen din godkjent for innreise til Frankrike, og du må da følge kravene som gjelder for reisende som ikke er vaksinert.

Frankrike har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Barn kan registreres på en av foreldrenes skjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Innreiseskjema til Frankrike

2. Koronasertifikat
Alle fra fylte 12 årsom har gyldig og godkjent vaksine, trenger kun å ta med gyldig koronasertifikat. I teksten over kan du se hva som regnes som gyldig vaksine.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så har du det lett tilgjengelig på reisen.

Er du ikke fullvaksinert, må du vise dokumentasjon på negativ koronatest eller immunitet.
Alle over 12 år som ikkeer vaksinerte eller ikke oppfyller Frankrikes vaksinekrav (se kravene ovenfor), må fremvise dokumentasjon på ett av følgende ved avreise fra Norge:

a) En negativ PCR- eller antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Frankrike

eller

b) Et såkalt immumitetsbevis (bevis på gjennomgått koronasykdom) som er minst 11 dager gammelt, og maks.180 dager gammelt.