Møter sine likemenn

Xabi Alonso mener at Real Madrids spillere er like mye mentalitetsmonstre som Liverpools spillere, foran lørdagens Champions League-finale.

Den tidligere midtbanespilleren Xabi Alonso har en fortid både i Liverpool og i Real Madrid. Nå tror han Liverpools mentalitetsmonstre møter sine likemenn i Champions League-finalen.

Dersom Liverpool vinner finalen i Paris tar de røde hjem klubbens sjuende europacuptrofé, mens Madrid-klubben vinner turneringen for 14. gang dersom de tar hjem bøtta på lørdag.

– Jeg elsker å høre Jürgen kalle sine spillere for mentalitetsmonstre, for det de gjør er ikke enkelt. Det er ikke bare dette året de har gjort dette. De har gjort det over flere år, og de har en utrolig sterk psyke, slår Alonso fast til BT Sport.

– En finale er noe eget. En finale er den store kampen, og da trenger du en sterk psyke. Det andre laget, Real Madrid, består også av mentalitetsmonstre. Så dette blir en stor, stor kamp, som vi skal nyte, fortsetter spanjolen.

Som Liverpool gir Real Madrid-spillerne aldri opp. Det kunne man se da de scoret to ganger på overtid i semifinalen mot Manchester City. 

– De viste dette spesielt godt i semifinalen mot City. Jeg tror City-spillerne ble sjokkerte av det første målet til Rodrygo, og fryktet at de ville ryke ut i semifinalen igjen. Madrid venter ikke. De slår deg på en side, og så den den andre, og da ligger du på gulvet, og de har deg under kontroll. Det var vakkert. Det var nydelig å se en så vakker kamp.

Vinner uansett

Alonso vant Champions League med Liverpool i 2005, og ni år senere vant han turneringen med Real Madrid. Det som var klubbens tiende Champions League-trofé. 

– Jeg står i grunn i midten her, som har spilt for begge klubbene. Så jeg sier jeg vinner uansett hva som skjer!

– Begge er svært gode lag. Begge fortjener å vinne finalen. Jeg kommer til å føle med laget som taper finalen, men uansett hva som skjer kommer både Real Madrid og Liverpool til å vinne turneringen også i fremtiden. Vi får se denne gangen. Det er en Champions League-finale, så det er bare å nyte den.