Xabi Alonso gjest i Jamie Carraghers podcast:– Jeg var ganske flau over det vi hadde prestert

Xabi Alonso har mimret rundt Istanbul-triumfen sammen med Jamie Carragher.

29. apr 2021 kl 13.19Einar Kvande

Xabi Alonso og Jamie Carragher spilte begge sentrale roller da Liverpool vant Champions League på Atatürk Stadium i Instanbul i 2005, og nå har spanjolen vært gjest hos Carragher i podcasten The Greatest Game.

Der har Alonso fortalt om sine innerste følelser da lagene gikk til pause på stillingen 3-0 til AC Milan.

– Jeg var sint på meg selv, og tenkte at vi ikke kunne kaste bort denne sjansen så lett. Jeg var ganske flau over det vi hadde prestert. Jeg tenkte ikke så mye på de andre, men det var pinlig. Det var det jeg tenkte først. Men så forandret Rafa på ting, og jeg tenkte at vi måtte se hvordan det ville fungere, sier Alonso.

– Vi hørte fansen på tribunene, og de ønsket ikke å ødelegge for oss. Så jeg tenkte at vi måtte gi dem noe å tro på, et glimmer av håp, legger han til.

VAR IKKE HØYE I HATTEN: Det så mørkt ut for Liverpool-spillerne etter første omgang i Istanbul.

VAR IKKE HØYE I HATTEN: Det så mørkt ut for Liverpool-spillerne etter første omgang i Istanbul.

Et mirakel

Kampen i Istanbul er en av de mest berømte kveldene i Liverpools historie, da Steven Gerrard, Vladimir Smicer og Alonso selv i løpet av seks minutter i andre omgang klarte å utligne til 3-3. Alonso misbrukte et straffespark på stillingen 3-2, men satte returen i mål, i en situasjon som han beskriver som de raskeste fem metrene i sin karriere.

Alonso omtaler opphentingen i Istanbul som et mirakel. 

Spanjolen fortsatte karrieren i Real Madrid og Bayern München, og han vant også EM og VM med Spania som spiller. Han er nå manager for Real Sociedads B-lag.

– Jeg ønsker ikke å ta en stor managerjobb for tidlig. Jeg er fortsatt ung. Jeg ønsker å ta steg for steg, og få kunnskaper om manageryrket, gjøre feil og lære hvordan jeg kan korrigere dem.