Klopp ristet på hodet over spørsmål om finaleresultatet er avgjørende for om spillere blir i klubben eller ei

Jürgen Klopp er sikker på at resultatet av lørdagens Champions League-finale ikke har noe å si for om stjerner som Mohamed Salah og Sadio Mané blir værende i klubben eller ei.

– Om resultatet vil ha innvirkning på kontraktsamtalene? Nei, ikke i det heletatt, svarte Liverpool-manageren.

– Dersom vi vinner finalen, vil da spillerne forlate oss? Vi er i samtaler med alle spillerne. Men akkurat nå er ikke rette tidspunktet til å snakke om dette, la han til.

– Om det at vi har nådd finalen har avbrutt samtalene? Nei, det ville ha betydd at vi har hatt negative samtaler. Nei. Det har bare ikke vært tid. Vi har spilt hver tredje dag. Spillerne har sine tanker om dette, vi har våre tanker. Noen ganger matcher disse tankene hverandre. Noen ganger må vi snakke litt sammen, men vi har kjent hverandre i evigheter.

– Vi kom til 2018-finalen på tre hjul

Klopp ville heller ikke høre snakk om at finalen i Paris på lørdag vil være en mulighet til å hevne finalenederlaget for Real Madrid i Kiev for fire år siden. 

– Det var selvsagt en brutal kveld for oss, som det var vanskelig å takle. Omstendighetene, hvordan vi slapp inn målene, og skaden til Mo. Vi kom til finalen litt på tre hjul. Vi hadde spillere som akkurat hadde kommet tilbake fra skader, og så måtte vi gjøre forandringer tidlig. Vi klarte ikke å erstatte Mo helt.

– Jeg tror ikke på hevn, men jeg skjønner hva du prater om. Jeg er ikke sikker på at det er riktig å være ute etter hevn. Jeg skjønner hva Mo sa, han ønsker revansje, og jeg ønsker revansje. I Tyskland er det et ordtak som sier at du vil vinne to ganger i livet om du oppfører deg pent den første gangen.

– Jeg har ingen problemer med Real Madrid. Dette vil bli en fotballkamp på høyeste nivå. Det vil bli en fin historie om vi vinner denne finalen, men det skjer ikke på grunn av det som skjedde i 2018. Det vil skje fordi vi tar de riktige avgjørelsene ute på banen.

– Tre finaler på fem år er eksepsjonelt

Klopps Liverpool slo tilbake og vant Champions League-finalen året etter, mot Tottenham i Madrid. Tyskeren har dermed muligheten til å styre Liverpool til sin andre finaletriumf på lørdag. 

– Jeg bryr meg ikke om hva folk sier om meg. Jeg glemmer slike ting like fort som de skjer. Jeg vil ikke vinne Champions League for oss. Ingen sjanse. Men spillerne kan løse det for oss, og det hadde vært flott. 

– Tre finaler på fem år er eksepsjonelt, fordi denne turneringen er veldig vanskelig. Det er veldig spesielt. Vi vil gjøre et skikkelig forsøk på å vinne igjen, og så får vi se hva som skjer.

– Det er fint om jeg ikke må prate om de seks finalene jeg har tapt, men det er en del av min finalehistorikk. Jeg kan ikke endre på det. Jeg har vunnet bare en Champions League-finale, men jeg har tapt mange finaler. For meg er reisen like viktig. 

– Å spille seg til en finale er veldig vanskelig. Jeg har kanskje brukt lenger tid enn andre til å lære meg dette. Du trenger litt flaks. Vi har vunnet Champions League en gang, men møter et lag der majoriteten av spillerne har vunnet turneringen tre ganger. Toni Kroos, Luka Modric, Casemiro, Benzema. Så dersom vi er bedre stilt fordi vi har vunnet en finale, hva med dem, som har vunnet tre?

– De ønsker også å vinne finalen. De vil yte maksimalt, og vi vil yte maksimalt.

– Vi er alle i godt humør. Dersom du er frisk og rask, som spillerne selvsagt er, gir livet deg muligheter igjen og igjen, og i dette tilfellet får vi spille en Champions League-finale. Ingen føler på smerten fra søndag lenger. Vi ser bare frem til denne kampen, der vi møter en utrolig sterk og rutinert motstander.