Klopp ble hyllet med to managerpriser

Jürgen Klopp sikret seg de to gjeveste managerutmerkelsene i England denne sesongen.

Jürgen Klopp hadde med seg hele sin trenerstab til London for å dele æren da han ble kåret til årets manager av managerne selv, og benyttet anledningen til å takke Mike Gordon for at han fikk forlenget kontrakten med Anfield-klubben.

– Det faktum at det er mine kolleger som har foretatt denne kåringen gjør det selvsagt til den viktigste managerprisen du kan vinne, sa Klopp.

– Jeg har egentlig ikke så mye til overs for individuelle priser i fotballe generelt, da dette er en lagsport, og jeg ville ikke ha klart det uten disse guttene her. Alt handler om hva vi får utrettet og har utrettet sammen.

– Dette er forferdelig, helt forferdelig, spøkte tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson under utdelingen.

LMA Manager of the Year i stemt frem av managerne i de 92 klubbene i de fire øverste divisjonene i England.

Liverpool-manageren vant også kåringen av Premier League's Manager of the Season for 2021/22.

Andre gangen at Klopp vinner begge prisene

Tyskeren mottok begge prisene under League Managers Associations gallamiddag i London tirsdag kveld, etter en enestående sesong med Liverpool.

– Dette er en stor ære, og det har vært en sinnsyk sesong. I siste ligarunde fikk vi ikke det beste utfallet for oss, men vi har allerede kommet over det. Når du vinner en pris som dette er du enten et geni, eller så har du den beste trenerstaben i verden. Jeg er her med fire fra min trenerstab, og de vet hvor mye jeg setter pris på dem, sa Klopp.

Klopp har ledet Liverpool til troféer både i ligacupen og FA-cupen, og de røde kom på andreplass i Premier League, bare poenget bak ligamester Manchester City, etter å ha sanket hele 92 poeng.

På lørdag skal Klopps mannskap spille Champions League-finale mot Real Madrid i Paris. Deres tredje Champions League-finale på fem år. 

De andre kandidatene til årets manager i Premier League var Thomas Frank (Brentford), Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle og Patrick Vieira (Crystal Palace).

Dette er andre gangen at Klopp har vunnet begge disse prsiene. Han gjorde det også i 2019/20-sesongen.