Denne gangen vil han ikke være i nærheten av startoppstillingen

Champions League-finalen mot Real Madrid i 2018 var i praksis slutten på Loris Karius sin Liverpool-karriere.

Fire år etter sine to forferdelige tabber i Champions League-finalen mot Real Madrid er Loris Karius fortsatt Liverpool-spiller. Men tyskeren har ikke spilte en eneste kamp for Liverpool siden den skjebnesvangre maidagen i Kiev.

Karius har vært utlånt til Besiktas i Tyrkia og deretter i Union Berlin i Tyskland, og nå er han Jürgen Klopps femtevalg mellom stengene. Om en drøy måned løper hans kontrakt med Liverpool ut.

Jürgen Klopp brukte 67 millioner pund på Alisson Becker bare noen uker etter finalen, og Liverpool-manageren har ikke sett seg tilbake siden. Også Caoimhin Kelleher, Adrian og 19 år gamle Marcelo Pitaluga er foran Karius i keeperkøen på Anfield.

Karius kom til Liverpool i 2016, fra en av Jürgen Klopps tidligere klubber, Mainz, for nesten seks millioner pund.

To kjempebrølere

Karius hadde lite å gjøre i første omgang av 2018-finalen. Han måtte stoppe en heading fra Cristiano Ronaldo fra kloss hold. Karim Benzema satte returen i mål, men flagget var oppe for offside.

Men fem minutter ut i annen omgang startet marerittet. Liverpool-keeperen fanget et mislykket fremspill fra Toni Kroos, og ville sette igang spillet igjen raskt. Han er ikke oppmerksom på Benzema, og kaster ballen rett på Madrid-spissen slik at den triller i mål. 

Det går ikke mange minuttene før Sadio Mané skaper balanse i regnskapet, men så tar Real over føringen takket være en praktscoring av innbytter Gareth Bale. Waliseren setter ballen i krysset på et utsøkt brassepark.

Deretter gjør Karius i en ny kjempebrøler sju minutter før slutt, som ble spikeren i kisten for Liverpool. Bale sender i vei et skudd fra 30 meter som går rett på Karius, men tyskeren presterer å glippe ballen inn i eget mål.

Hjernerystelse

Karius var trøstesløs etter sine to megatabber i finalen. I dagene etter finalen ble det konkludert med at tyskeren hadde fått en hjernerystelse etter at Ramos hadde løpt inn i Liverpool-keeperen før begge tabene.

– Fem dager etter finalen hadde Loris fortsatt 26 av 30 tegn på hjernerystelse, har Jürgen Klopp sagt i ettertid.

– Spør dere Loris, så tenkte han ikke på det, og brukte det aldri som unnskyldning. Vi bruker det heller ikke som unnskyldning, men som en forklaring.

Kvelden i Kiev ødela tilsynelatende selvtilliten til Karius, og han kom altså aldri på banen for Liverpool igjen. 

Dersom Liverpool slår Real Madrid i Paris på lørdag, så vil det utvilsomt være et fint lite plaster på såret for Karius før han forlater Liverpool, selv om han nå bare er femtekeeper i klubben.

Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid på Stade de France i Paris har avspark lørdag klokken 21.00, og blir vist på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.