– Jeg er helt kvitt skaden

Virgil van Dijk bekrefter at han er klar for å spille Champions League-finalen for Liverpool.

Virgil van Dijk har ikke spilt kamp for Liverpool siden han fikk en skade på baksiden av kneet i FA-cupfinalen mot Chelsea på Wembley den 14. mai. Han var tilbake i trening sist fredag, og satt på innbytterbenken mot Wolverhampton på søndag. Nå sier nederlenderen at han er klar til å spille Champions League-finalen mot Real Madrid i Paris på lørdag.

– Det går helt fint med meg, sier Van Dijk til Liverpoolfc.com.

– Jeg har ingen problemer, og jeg gleder meg selvsagt veldig til lørdagens finale.

Midtstopperen tror at to uker uten kamper bare vil virke positivt med tanke på finalen, etter at han har spilt over 50 kamper for Liverpool og åtte kamper for Nederland denne sesongen.

– Fysisk vil det definitivt være til hjelp. Kroppen min har definitivt godt av litt hvile etter så mange kamper, og så mange anspente øyeblikk. Jeg fikk en liten smell i FA-cupfinalen, og det var kanskje et tegn på at kroppen min trengte litt hvile.

– Jeg føler meg helt bra igjen nå, og ser frem til det jeg håper blir en spesiell kveld. 

Har vokst mye som lag siden 2018

For fire år siden tapte Liverpool 3-1 for Real Madrid i Champions League-finalen i Kiev. Van Dijk mener at Liverpool har vokst mye som lag siden den gangen.

– Vi er mye mer erfarne nå. Vi har også noen andre spillere, selv om mange av spillerne som spilte i den kampen fortsatt spiller for oss.

– Vi har mye mer erfaring nå, og måten vi spiller på er også forandret. Den finalen var vår første finale sammen. Du tar med deg mye fra finaler du spiller, og det gjorde vi også fra da vi vant i Madrid. Vi møter selvsagt et av de beste lagene i Champions League-historien, og må spille veldig bra for å kunne løfte troféet.

Champions League-triumfen i Madrid i 2019 var et skikkelig plaster på såret for det som skjedde året før.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det er slike ting alle fotballspillere drømmer om. Det å kunne spille i en Champions League-finale, og faktisk vinne den. Det at vi vant den ett år etter at vi tapte i Kiev var spesielt. Denne sesongen føles det kanskje enda litt mer spesielt for meg, da det er comeback-sesongen min etter en alvorlig skade. Det føles slik. 

– Dette har vært et utrolig år. Et tøft år. Vi får se hva som skjer. Vi skal nyte dette, og så får vi se hva utfallet blir, avslutter midtstopperen.