Pressekonferanse:– Jeg blir i Liverpool neste sesong, det er sikkert

Mohamed Salah med klar tale under dagens pressekonferanse.

Mediadagen foran Champions League-finalen avsluttes med en pressekonferanse klokken 15.30, der Jürgen Klopp, Jordan Henderson og Mohamed Salah skal svare på spørsmål fra journalistene. 

Du kan se pressekonferansen i vinduet over, eller følge den via vår tekstoppdatering.

Mohamed Salah og Jordan Henderson er på plass

De to spillerne vil svare på spørsmål før manager Jürgen Klopp slipper til.

Jordan Henderson er førstemann ut

– Stemningen er god. Treningen har vært bra. Spillerne er spente. Vi var skuffet på søndag. Vi skal gi alt på lørdag for å hente Champions League-trofeet med oss hjem til Liverpool.

Henderson om at Salah er ute etter revansje

– Vi har ledd litt av det. Du mente vel ikke det du sa, Mo? Nei. Jeg skjønner det. Jeg trenger ikke mer motivasjon enn en Champions League-finale.

Mohamed Salah får spørsmål om sin Liverpool-kontrakt

– Jeg blir i Liverpool neste sesong. Det er sikkert. Jeg tar en sesong til her. 

– Jeg fokuserer ikke på kontrakten akkurat nå. Det handler om laget nå. Dette er en veldig viktig uke for oss. Jeg tenker bare på å vinne Champions League, og jeg ønsker å se Hendo løfte et trofé til.

Henderson om å tape for Real Madrid i 2018

– Jeg var langt nede da. Trofeet ble tatt fra oss ved siste hinder. Det var vanskelig å takle. Men når vi ser tilbake lærte vi alle mye av det.

Salah om finalen i Kiev

– Jeg husker godt da jeg måtte gå av banen etter 30 minutter. Det var det veste øyeblikket i min karriere.

Salah om skuffelsene med landslaget denne sesongen

– Jeg var veldig skuffet etter det som skjedde med landslaget, men da jeg kom tilbake til England ønsket jeg ikke å tenke mer på det. Det var 3-4 trofeer vi kunne vinne, så jeg forsøkte bare å fokusere på det.

Henderson om egen form

– Fysisk føler jeg meg bra. Mo har gitt meg noen tips om restitusjon, noe som har vært til stor hjelp. Jeg har følt meg opplagt mesteparten av sesongen. Inkludert landskamper har jeg spilt mer enn 60 kamper. Det er viktig for meg, da jeg er i 30-årene, så det er hyggelig at jeg klarer å spille så mange kamper.

Salah og Henderson blir spurt hvem som blir 2022-finalens Alan Kennedy i Paris

- Forhåpentligvis meg, smiler Salah.

Henderson får spørsmål om en eventuell seiersparade

– Jeg tenker ikke på paraden. Forhåpentligvis gjør vi jobben vår, og bringer trofeet hjem. Da hadde det blitt ekstra spesielt. Vi må bare gi alt, og se hva som skjer.

Henderson om Champions Leauge

– Det å vinne Champions League i Madrid er det største øyeblikket i min karriere så langt. Det er sikkert. Det at vi klarte det etter å ha tapt finalen året før brakte frem svært sterke følelser. Det er definitivt det største som har skjedd i karrieren min. Derfor er jeg så motivert foran lørdagens finale.

Salah om Luis Diaz

– Han er en stor spiller. Han snakker ikke engelsk, men vi har mange spillere som snakker spansk eller portugisisk til ham. Han gjør det bra.

Da er det Jürgen Klopp sin tur og han får umiddelbart spørsmål om Thiago

– Thiago har en god sjanse til å rekke finalen. Akkurat nå ser det ut som han kan trene med laget i morgen, noe som vil være til stor hjelp.

Klopp får spørsmål om ligaavslutningen på søndag

– Det var tyngre å takle denne gangen, på grunn av hvordan dagen utviklet seg. Dersom City hadde ledet 3-0 etter tolv minutter hadde det vært annerledes, men de lå under 2-0. Det er typisk at det blir drama når vi er involvert, og vi slet selv med å score mål nummer to. Alt dette gjorde det vanskeligere å svelge denne gangen. Men nå har vi lagt alt det bak oss.

Klopp om Champions League-finalen

– Du vet aldri når du vil nå en ny Champions League-finale, så du må ta vare på mulighetene du får. Det blir en god kamp. Verden vil være kledd i rødt og hvitt.

Klopp om Carlo Ancelotti

Carlo er en av de mest suksessfulle managerne i verden, og han er en rollemodell i forhold til hvordan han håndterer suksess. En av de beste personene du kan møte.

Klopp om finalen i Kiev i 2018

– Det ble en tøff kveld for oss. Tapet var hardt å svelge. Vi kom ditt på tre hjul om du vil. Spillere kom tilbake rett før finalen, og vi klarte ikke å erstatte Mo da han ble skadet. Jeg tror ikke på revansje, men jeg forstår at folk ønsker det.

Klopp får spørsmål om utfallet av Champions League-finalen vil ha betydning for om spillere fornyer sine kontrakter

– Nei. Ikke i det hele tatt. Vi er i samtaler med alle spillerne. Men nå er ikke tidspunktet for å snakke om dette.

Klopp om Real Madrid

– Dersom vi kun ser på de siste ti minuttene av deres kamper på veien til Paris må vi si de er uslåelige! De har hatt noen spesielle comebacks.

Klopp om at Champions League-finalen kommer mindre enn en uke etter ligaavslutningen

– i 2016 spilte vi Europa League-finalen tre dager etter en kamp. Det var et problem. Men en uke er fint. To dager fri for spillerne, og vi møtte til trening i formiddag. Vi prøvde å gi dem så mange fridager som mulig i et tett kampprogram. Nå er vi her, opplagte og spente.