– Motivasjonen min er helt i taket

Mohamed Salah har siktet seg inn mot en ny Champions League-triumf.

Mohamed Salah ble skadet av Sergio Ramos før havltimen var spilt i Champions League-finalen mot Real Madrid for fire år siden, og har således mye å revansjere mot de hvitkledde fra den spanske hovedstaden. Han fikk imidlertid et fint plaster på såret tolv måneder senere, da Tottenham ble slått i Champions League-finalen i nettopp Madrid.

– Jeg er veldig motivert. Motivasjonen min er helt i taket. Etter det som skjedde mot Madrid forrige gang, og det som skjedde i Premier League på søndag, så tror jeg alle våre spillere er motiverte for å vinne Champions League. Vi har kjempet for dette hver sesong siden jeg kom hit, sa Salah til pressen onsdag.

– Jeg husker jeg måtte gå ut etter en halvtimes spill sist vi møtte Real i en finale. Det var det verste øyeblikket i min karriere. Jeg var veldig langt nede etterpå. Jeg hadde hatt en god sesong, og spilte i en Champions League-finale, og så må jeg ut med skade etter en havltime. Det er det verste som kan skje en fotballspiller. Etter kampen fikk jeg vite resultatet på sykehuset.

– Jeg tenkte at vi kan ikke tape på denne måten. Jeg hadde aldri følt meg så langt nede etter en fotballkamp før. Dette var den første Champions League-finalen for de fleste av oss. Og så tapte vi den. Vi var veldig, veldig skuffet. Da vi kom tilbake den sommeren, snakket vi med hverandre om det som hadde skjedd. Jeg husker Hendo og Millie tok ordet i garderoben. De sa vi måtte gjøre et nytt forsøk, og vi klarte å vinne året etterpå. Vi fikk på en måte vår revansje. Vi responderte på best mulig vis.

Skuffelser på rekke og rad med landslaget

Salah har opplevd den ene skuffelsen etter den andre med Egypt denne vinteren. Først tapte faraoene finalen i Afrikamesterskapet for Senegal, og deretter tapte de playoff-kampen om en VM-billett mot samme lag.

– Jeg har heldigvis ikke hatt tid til å tenke så mye på det. Jeg var veldig skuffet over det som skjedde med landslaget. Da jeg kom tilbake til England trente jeg en dag før det var kamp mot Watford. Jeg ønsket ikke å tenke mer på landslaget. Jeg fokuserte på at vi kunne vinne 3-4 trofeer med klubblaget. 

– Jeg har gjort mitt beste. Helt frem til søndag hadde vi sjansen til å vinne alt, men vi var uheldige. City er et godt lag. De hadde en stor snuoperasjon mot Villa, og vant kampen. 

– Jeg forsøker å tenke positivt hele tiden, og prøver bare å gi alt for laget.