Neste sesong kan Klopp få ønsket sitt oppfylt

Fem innbyttere er tilbake på agendaen.

Jürgen Klopp er langt i fra den eneste manageren i toppklubbene som har kjempet for muligheten til å gjøre fem bytter.

Saken har vært oppe på Premier League-møtene flere ganger, men har ikke fått gjennomslag, til tyskerens store frustrasjon. I Champions League og de hjemlige cupene er det tillatt å gjøre fem bytter, men ikke i Premier League, som den eneste av de store ligaene i Europa.

Det var tillatt da Premier League startet opp igjen i juni 2020, etter en tre måneder lang pause, men før 2020/21-sesongen og denne sesongen var det tilbake til tre bytter.

Spesielt covidsituasjonen med et veldig tett kampprogram gjør at Klopp ser på fem bytter som helt nødvendig for å kunne gi spillerne nok tid til restitusjon og muligheten til å bruke sitt beste lag så ofte som mulig.

De som er imot, vil fortsatt argumentere for at det vil gi de beste klubbene en urettferdig fordel, fordi de har brede staller og bedre spillere å velge fra på benken.

På agendaen igjen

– Vi spiller søndag, onsdag, lørdag og tirsdag. Det er et fryktelig kampprogram. Dersom vi kan gjøre endringer, gjør vi det. Om ikke, er det helt avgjørende at vi igjen går inn for fem bytter, sa Klopp da han ble spurt om saken igjen i forrige uke.

Fem bytter har nå støtte fra spillerforeningen PFA, og er tilbake på agendaen. Daily Mail rapporterer at klubbene i Premier League har blitt fortalt at de kan forvente en omkamp med ny stemmerunde på saken i Premier League-møtet i juni. 

Tirsdag i uken skal kapteinene i klubbene diskutere saken, rapporterer avisen. Et forslag må ha 14 eller flere stemmer for å få gjennomslag. Sist var det ti som stemte for, og ti som stemte imot. En vil altså være avhengig av at noen av klubbene har skiftet mening siden den gang.

I oktober anbefalte IFAB, som har ansvar for reglene i fotball, at muligheten for fem bytter ble innført permanent.