– Han fortjener denne sjansen. De som mener «Taki» ikke fungerte her tar feil

Jürgen Klopp tar farvel med det han kaller en «utrolig proff, og supertalentfull spiller».

Tirsdag kom bekreftelsen på at Liverpool har solgt Takumi Minamino til Monaco.

Monegaskerne betaler 13 millioner pund umiddelbart, med mulighet for ytterligere 2,5 millioner pund etter bonuser. Det er nøyaktig det dobbelte av det Liverpool betalte da de sikret seg spilleren fra RB Salzburg for to og et halvt år siden.

Jürgen Klopp har tatt seg tid til å sende noen fine ord i japanerens retning etter at avtalen ble bekreftet.

– Det er vanskelig å se «Taki» dra, men det er en flott overgang for ham, og en overgang han fullt og helt fortjener, sier Klopp til Liverpoolfc.com

– Jeg er sikker på at det vil være noen som mener at det ikke helt fungerte for ham her, men de som mener det tar feil, og det er ikke noe jeg kan akseptere, sier manageren videre.

– En fantastisk proff

Klopp hyller 27-åringens innstilling og kvaliteter.

– En utrolig proff og supertalentfull spiller. Som person er han full av varme, og han får alle til å føle positivitet. Han er en managers drøm for å være ærlig, sier Klopp.

Minamino reiste fra Japan til Monaco tidligere denne uken, der han har gjennomgått den medisinske sjekken og skrevet under for fire år på Stade Louis II.

– Bidragene hans har vært mye større enn antall muligheter vi har kunnet gi ham, når det kommer til å starte i kamper. Han gjorde oss bedre hver dag, og hver dag han var med oss. Ikke bare i kampene han spilte, men i hver eneste treningsøkt. En perfekt innstilling og vinnermentalitet, sier manageren videre.

«Taki» ble toppscorer for Liverpool i både ligacupen og FA-cupen forrige sesong – to cuper Liverpool vant.

– Prestasjonene hans og målene hans er grunnen til at vi måtte gjøre endringer på «the Champions Wall» så ofte. Det han har oppnådd her vil bli husket. Jeg vet at han kommer til å bli en stor suksess i Monaco. Vi vil se på med en blanding av jubel og misunnelse når han blomstrer der. Han var verdsatt her, og drar med de beste lykkeønskninger fra oss. Takk Taki, avslutter Klopp.