Bekreftet: Minamino er solgt!

Liverpool FC bekrefter salget av Takumi Minamino.

Takumi Minamino er solgt til AS Monaco. Ligue 1-klubben betaler 13 millioner pund umiddelbart, med mulighet for ytterligere 2,5  millioner pund etter bonuser for den japanske landslagsspilleren.

Liverpool FC bekrefter salget i en pressemelding.

Minamino skal ha flydd fra Japan til Monaco for å ta den medisinske sjekken tidligere denne uken, og han har signert en fireårskontrakt på Stade Louis II. Der skal han spille under Philippe Clement. Angriperen var ønsket av flere klubber i sommer, som Leeds, Southampton, Wolverhampton og Lyon. At valget falt på Monaco har virket klart i noen uker.

Med det får Liverpool igjen det dobbelte av de £7,75 millionene de betalte RB Salzburg da spilleren ble kjøpt i januar 2020.

Minamino ble rød etter at han hadde imponert stort mot de helrøde for RB Salzburg i Champions League i 2019/20-sesongen. Liverpool betalte den relativt lave utkjøpsklausulen hans, og rent økonomisk må det sies at han har vært et veldig vellykket kjøp for de røde.

Rett inn i pandemi

Minamino fikk noen tøffe første måneder i England, da koronapandemien gjorde at alt stengte ned. Det å sitte hjemme, uten mulighet til å trene og bli kjent med lagkameratene var ikke lett, men allerede i sin første halve sesong var han med på å vinne Premier League.

Sesongen etter ble han lånt ut til Southampton på vårparten, før han denne sesongen var tilbake i troppen, og viste seg å være en svært viktig spiller spesielt i de hjemlige cupene som Klopp sitt lag vant. Han ble toppscorer i både FA-cupen og ligacupen denne sesongen.

«Taki» fortsetter nå karrieren i fransk fotball, etter 14 mål og tre målgivende på 55 kamper for Liverpool FC.

«Han er utvilsomt en person som hjelper med å sette standarden», har Klopp uttalt. Han har også sagt at det er «kriminelt» at 27-åringen ikke har fått mer spilletid, og omtalt ham som «en treners drøm».

Liverpool FC takker Minamino for innsatsen, og ønsker ham lykke til videre i det neste kapitelet av sin karriere.