– Vi kan alltid gjøre det bedre

Jürgen Klopp sier alt ligger til rette for en ny god sesong.

Etter å ha vært nære å hente hjem en kvadrupel i en sesong der Liverpool spilte alle kamper som var mulig å spille, tror Jürgen Klopp det er enda mer jubel i vente når vi nå snakker 2022/23. 

– Vi kommer til å få en god sesong. Det blir en sesong der vi kan forbedre oss - vi har rom for forbedring. Vi kan alltid gjøre det bedre, og det er det vi skal forsøke å gjøre, sa Klopp da han møtte et gedigent pressekorps etter å ha ankommet Bangkok søndag formiddag norsk tid. 

– Det er ingen garantier i fotballen, men det er gode muligheter for at vi skal levere en sterk sesong igjen, sa Klopp ifølge liverpoolfc.com

Godt forberedt

Manageren sier at uken som ble tilbrakt på AXA Training Centre i Kirkby kom godt med for spillerne som startet sesongoppkjøringen tidlig. 

– Vi forbereder oss aldri for en enkeltkamp, men for hele sesongen. Guttene som kom inn forrige uke har fått en solid start og har trent som vi ønsket. Nå blir det en full uke her med to kamper - én her og én i Singapore mot Crystal Palace. Vi må bruke kampene som en treningsøkt, og guttene må gi det de har, sa Klopp. 

Deretter fortsetter en hektisk oppkjøring frem til første tellende kamp, 30. juli mot Manchester City i Community Shield-finalen. 

– Vi går fra England til Østerrike for en ny treningsleir, og så er det Community Shield, så vi har ikke så mye tid. Vi må jobbe så hardt vi kan. I kampene vil du nok se at en del spillere blir utslitt, men det er en viktig del av oppkjøringen å gå gjennom en vanskelig periode slik at man er best mulig forberedt for sesongen. 

Nye fjes

Klopp benyttet også anledningen til å snakke om hva han synes om spillertroppen han har til rådighet. 

– Det er ingen tvil om hvilken kvalitet guttene har. Vi har mistet noen spillere, men har også fått inn noen nye, og friskt blod kommer alltid godt med, sa han. 

Han la til at ingen har en garantert plass i førsteelleveren. 

– Ingenting er fastsatt. Guttene kommer til å legge press på hverandre, og det er viktig. Nå kan vi gjøre fem bytter i Premier League også, så det må vi bli vant til. Jeg ser frem til det, sa Klopp. 

– Vi har selvtillit, og på flyet i dag så jeg en tropp med veldig mye kvalitet. Du må ha litt flaks for å vinne et trofé, men for å levere en god sesong trenger man stabilitet, sa Klopp.