«Liverpool har ingen planer om å gi opp Jones»

Det blir en viktig sesong for Curtis Jones.

Curtis Jones var med 34 kamper og over 1500 minutter på banen Liverpools femte mest brukte midtbanespiller etter Jordan Henderson, Fabinho, Thiago og Naby Keita forrige sesong, men scouseren håper nok på enda mer tillit i den kommende. 

Spesielt da det dro seg til mot slutten av sesongen ble det mye benkesliting for 21-åringen. I løpet av de siste 15 kampene ble det bare to opptredener fra start, og ytterligere to innhopp på til sammen 13 minutter. 

Derfor ble det spekulasjoner om midtbanespillerens fremtid etter sesongen, men ifølge Neil Jones i Goal har Liverpool ikke tenkt å la den tekniske spilleren gå. 

«Liverpool har ingen planer om å gi opp Jones. De avslo et lånetilbud fra Leeds i august i fjor, og rapporter om et bud på 15 millioner pund fra Aston Villa fikk ikke lang levetid», skriver Goal. 

Må bli mer stabil

Jones har etablert seg på det engelske U21-landslaget, der trener Lee Carsley i sommer lanserte Liverpool-spilleren som en outsider til Gareth Southgate sin tropp i høstens Qatar-VM. 

21-åringen leverte noen strålene kamper forrige sesong, der kanskje den aller beste var med tre målgivende pasninger i borteseieren mot Porto i gruppespillet i Champions League. Kanskje er det stabiliteten som må på plass for at han skal få enda mer tillit hos Jürgen Klopp. 

I tillegg er jo konkurransen på Liverpools midtbane tøff. Jones er et av ni eller ti alternativer sentralt i banen. Han representerer den unge garde sammen med Harvey Elliott og Tyler Morton, samt nykommer Fabio Carvalho. Thiago, Henderson og Fabinho er etablerte førstevalg, mens Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner brukes jevnt og trutt. 

«2022/23-sesongen kan bli en definerende sesong i den unge scouserens karriere», skriver Goal.

Tok alvorsprat

I midten av januar avslørte Klopp at han hadde tatt en lang prat med Jones om veien videre i karrieren.

– Jeg hadde en lang prat med Curtis i forrige uke. Jeg elsker gutten, og potensialet han har, men nå har vi kommet til det stadiet der vi må ta det neste steget, og at han får ut potensialet sitt på banen regelmessig, sa Klopp da.

– Vi har disse samtalene når du ikke er 100 prosent fornøyd med hvordan situasjonen er. Han er ung, veldig ung, men slik jeg ser det er potensialet hans utrolig. Det er der vi begge sammen må finne en måte for å få vist det oftere. Vi har kommet dit med utviklingen hans, la meg si det slik, sa Klopp. 

I tillegg til å snakke om en mulig VM-plass, snakket U21-sjef Carsley i likhet med Klopp om måter Jones kan forbedre seg på tidligere denne måneden.

– Jeg tror han kan score mer og levere flere målgivende pasninger. Han har kvalitet foran mål i tilllegg til mange andre egenskaper. Men han er nødt til å være den beste spilleren hver enste dag for å ta steget videre, sier Carsley.