Forslaget ble nedstemt igjen, men snart kan vi få høre fra Klopp i pausen

Toppklubbene i Premier League stemte ned forslag.

Nok en gang har innføring av pausebytter med trenerne vært oppe til debatt blant klubbene Premier League. TV-selskapene ønsker mer tilgang til klubbene, og direkteintervjuer i pausen er blant tingene de ønsker seg. Den norske eliteserien er eksempel på en serie der trenerne avgir et kort intervju på tv i pausen.

Men slik blir det ikke i Premier League med det første, ifølge Daily Mail. Forslaget om pauseintervjuer fikk ikke de nødvendige 14 stemmene for å bli vedtatt. Et flertall på minst 14 av 20 klubber må til for å få gjennom et forslag i Premier League. 

Avisen legger imidlertid til at klubbene snart må finne seg i at pauseintervjuer blir en realitet, kanskje allerede fra neste sesong, takket være press fra ledelsen i Premier League. Da ønsker man også å gi tv-selskapene tilgang til videobilder høydepunkter fra klubbenes treningsøkter. Snart kan et nytt forslag, med noen få justeringer, komme på bordet til Premier League. 

Storklubbene stemte imot

Ofte har vi sett at det er «topp seks» mot resten når det gjelder avstemninger i Premier League, og slik var det nesten denne gangen også. Men de seks store er ikke nok alene mot de 14 andre, så de trengte hjelp for å få stemt ned forslaget om pauseintervjuer. 

To lag stemte likt som topp seks-lagene. Det var nyrike Newcastle og nyopprykkede Nottingham Forest. Spesielt det at Newcastle fulgte topp seks skal ha blitt møtt med frustrasjon hos flere av de andre lagene i ligaen.

Forslaget om mer tilgang i form av blant annet pauseintervjuer var oppe til debatt også for to år siden, da Premier League skulle sparkes i gang igjen etter koronapausen. Heller ikke da ble det innført, men 19 av 20 lag stemte for at tv-selskapene skulle få mer tilgang til klubbene. Bakgrunnen var blant annet at de hadde tapt enorme summer som følge av at de ikke fikk benyttet sine dyrkjøpte rettigheter. Klubbene måtte betale tilbake noe av tv-pengene, men selskapene mente det ikke var nok. 

Liverpool var det eneste laget som stemte imot bredere tilgang, og argumenterte for at summen klubbene måtte betale tilbake allerede var en høy nok pris, samtidig som tv-kanalene fikk ekstra kamper. 

Om Jürgen Klopp ønsker seg pauseintervjuer er heller tvilsomt. Som vi har sett i «Inside»-videoene etter kampene er tyskeren førstemann til å løpe i garderoben så snart dommeren blåser i fløyten.