– Jeg er veldig glad for å være på plass

Takumi Minamino har uttalt seg etter at overgangen til AS Monaco gikk i orden.

Tirsdag gikk overgangen til Takumi Minamino fra Liverpool til AS Monaco i orden. Monaco får brukt en del av pengene fra salget av Aurélien Tchouaméni til Real Madrid – og betaler Liverpool 13 millioner pund umiddelbart, men mulighet til ytterligere 2,5 millioner pund. Nøyaktig det dobbelte av det Liverpool betalte RB Salzburg for to og et halvt år siden.

27-åringen har bestått den medisinske sjekken og signert en fireårskontrakt. Etter at alt var i orden uttalte han seg til Monacos offisielle nettsider.

– Det er en stor glede for meg å være klar for AS Monaco. Jeg gleder meg til å ta del i dette veldig spennende prosjektet, i en klubb med flotte tradisjoner, og som er en av de mest kjente i Ligue 1, sier Minamino.

– Jeg gleder meg til å utforske et nytt miljø, og gjøre alt det jeg kan for å hjelpe laget, sier han videre.

En spiller de har fulgt lenge

Flere klubber var ute etter Minamino, da det ble klart at Liverpool var villig til å selge ham i sommer for å oppfylle ønsket hans om mer spilletid.

Leeds United, Southampton, Wolverhampton og Lyon var noen av klubbene som var nevnt, men det var AS Monaco som vant kampen om ham.

Monaco har Paul Mitchell som sportsdirektør. Han fikk mye av æren for suksessen til Southampton for årene da han hadde en lignende jobb der mellom 2012 til 2014 – i en periode der Liverpool kjøpte flere spillere fra klubben. Han gikk til Tottenham i 2014, før han dro videre til RB Leipzig i 2018, så det er ingen tvil om at han vil ha kjent til Minamino som var i samme system gjennom RB Salzburg. Mitchell ble sportssjef i Monaco i 2018.

– Vi er veldig glade og fornøyde med å kunne ønske Takumi velkommen i AS Monaco. Han er en spiller vi har kjent i mange år, og siden han kom til Europa har han fått erfaring på høyeste nivå, og spesielt i europacupene, sier Mitchell til klubbens nettsider.

– Han har vunnet mange titler, og med vinnerinnstillingen, evnen til å spille i flere posisjoner på banen, og statusen som nøkkelspiller for landslaget sitt, er vi overbevist om at Takumi vil bidra til utviklingen av det unge laget vårt, og hjelpe gruppen med å oppnå sine mål. Vi er glade for at han har valgt å ta del i prosjektet, og ønsker ham velkommen, sier sportsdirektøren videre.

Monaco ble nummer tre i Ligue 1 forrige sesong.