Flere klubber har vist interesse for Edwards

Etter ti imponerende år i Liverpool er Michael Edwards en ettertraktet mann.

Sportsdirektør Michael Edwards gjorde det allerede i desember klart at han til sommeren ville takke for seg etter ti år i Liverpool FC, der andre halvdel av oppholdet var som en av de beste sportsdirektørene verden har sett på overgangsmarkedet. 

Arvtaker Julian Ward har fått en strålende start på jobben, og Liverpool ser ut til å skulle overleve fint også uten Edwards, som ikke har kunngjort hva han skal drive med fremover. 

Men det står ikke på mulighetene, kan The Athletic avsløre. 43-åringen er en ettertraktet mann, og RB Leipzig, Real Madrid og Ajax skal ha vist sin interesse. Det samme skal Liverpools rivaler Chelsea og Manchester United ha gjort i løpet av sommeren - to lag som ikke har hatt like god uttelling på overgangsmarkedet som de røde de siste årene.

Har flere alternativer

Ettersom Edwards og familien bor i Cheshire, peker The Athletic på at Manchester United kunne vært et naturlig neste stoppested i karrieren - selv om det ville ha svidd litt for Liverpools supportere. I tillegg kan United bli sett på som et prestisjeoppdrag slik klubben ser ut nå og met tanke på hvordan den har blitt drevet de siste årene.

Men ting kan tyde på at sportsdirektøren har ikke kommer til å gå til noen ny klubb denne sommeren. Det har gått så lenge siden han kunngjorde sin avgang at det ville vært naturlig å bruke mellomtiden til å finne noe nytt å drive med, men det har altså ikke skjedd. 

Ifølge artikkelen er det kilder tett på Edwards som sier at han ønsker seg en pause fra fotballen og prioritere familien i stedet for å gå inn i en ny jobb som krever fullt fokus fra morgen til kveld.

«Det er heller ikke utenkelig at han går over i et litt annet type arbeid, der han heller konsentrerer seg om å finne spillere for å hjelpe de ultra-rike i å finne nye klubber å kjøpe - en arbeidsform som gir betydelig mer betaling enn det han har fått som sportsdirektør», skriver The Athletic.

Godt forhold

Edwards ønsker neppe å svekke forholdet med Liverpool FC heller. Mirakelmannen og klubben skilte lag som gode venner. 

«Edwards har ikke signert på noen avtale som sier hvor han kan gå og hvor han ikke kan gå - det var simpelthen bare en kontrakt som gikk ut - og i teorien kan han gå hvor han vil», skriver The Athletic.

Avisen tror Premier League blir neste stoppested for Edwards - men hvor det blir og når det blir er ikke godt å si. De peker imidlertid på at det kan være lurt for klubber å vente til Edwards er klar i stedet for å gå for en nødløsning - selv har han hatt stor suksess med det på overgangsmarkedet.