To av Liverpools argeste rivaler forsøker å kapre Anfield-klubbens tidligere transferguru

Dansen rundt gullkalven har begynt. Både Manchester United og Chelsea vil ha mannen som hentet Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Sadio Mané til Anfield.

Daily Mail melder at både Manchester United og Chelsea er interesserte i Liverpools tidligere sportsdirektør Michael Edwards. Begge de to Premier League-gigantene er ute etter å styrke sine rekrutteringsavdelinger, og peiler seg inn mot mannen som har fått mye av æren for Liverpools sportslige suksess de siste årene.

På Old Trafford forsøker fotballdirektør John Murtough å revitalisere klubbens rekrutteringsavdeling, og Daily Mail har flere kilder som melder at Edwards står høyt på ønskelista til Salford-klubben. Det er imidlertid uklart hvilken rolle det er snakk om.

Lykkes med det meste i Liverpool

Edwards kom til Liverpool i 2011 som analysesjef, og ble forfremmet flere ganger før han endte opp som Anfield-klubbens sportsdirektør. Han fikk mye av æren for at Liverpool klarte å sikre seg spillere som Alisson Becker, Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané, Andy Robertson, Thiago og Fabinho, og dermed bidro sterkt til at klubben vant både Premier League og Champions League i hans tid på Anfield.

Edwards fikk også mye skryt for sine mange lure spillersalg og gode forhandlingsegenskaper, inkludert rekordavtalen han fikk i stand da Philippe Coutinho ble solgt til Barcelona.

Manchester United er ikke den eneste som er ute etter å knytte til seg Edwards nå som sportsdirektøren har forlatt Liverpool, hvor han overlot ansvaret til Julian Ward. Chelsea har nemlig også vært i kontakt med Liverpools tidligere transferguru. Daily Mail melder at London-klubben ønsker ham som sin neste sportsdirektør. 

Chelseas nye eiere, Todd Boehly og Clarlake Capital, har forhørt seg om muligheten til å ansette Edwards i ledelsen for klubbens rekrutteringsavdeling, etter at Marina Granovskaia, som kontrollerte klubbens transferforhandlinger, har forlatt London-klubben.

Tidligere i år var også Ajax ute etter Edwards, etter at Marc Overmars forlot Amsterdam-klubben.

Daily Mail skriver at Edwards selv vegrer seg for å gjøre et raskt comeback innen fotballen etter at han forlot Liverpool i sommer. Han gjorde nemlig det fordi han ønsket å ta en pause fra fotballen. Tabloidavisen skriver at det gjenstår å se om Chelsea tar opp tråden igjen, da Edwards ved første forsøk skal ha gitt dem en kald skulder.