Premier League dropper romjulsrunden

I morgen kommer terminlisten for Premier League 2022/23, og allerede nå lekkes det at den tradisjonelle romjulsrunden droppes fra programmet denne sesongen.

Telegraph avslører at det ikke blir noen ligarunde 28. desember i 2022/23-sesongen, slik tradisjonen har vært i Premier League frem til nå. Ligarunden fjerde juledag droppes fordi klubbene og Premier League frykter at den skal føre til at spillerne blir utbrent, om det blir et for hardt juleprogram rett etter VM i Qatar.

Dermed blir det ikke spilt fotball i Premier League mellom Boxing Day og nyttårsaften i år. Juleprogrammet vil derfor kun bestå av ligarunder Boxing Day (2. juledag), nyttårsaften og 2. januar.

The English Football League vil også bare ha tre ligarunder på sitt juleprogram. De vil kjøre ligarunder 26. desember, 29. desember og 1. januar.

3. runde i FA-cupen vil spilles helgen 7-8. januar.

16 ligarunder før VM

Landslagsspillerne er akkurat ferdige med 2021/22-sesongen, og de vil derfor få bare tre uker med ferie i sommer. Det å flytte en av ligarundene i jula er et av tiltakene som gjøres for at spillerne skal få mer hvile midt i sesongen.

Sommerens treningskamper starter om under en måned, og Premier League-sesongen sparkes igang 6. august. Det skal spilles 16 ligarunder frem til helgen 12-13. november. Da tar Premier League pause frem til Boxing Day på grunn av VM.

Det engelske fotballforbundet har bedt Premier League om å ikke sette opp toppkamper i den siste ligarunden før VM. VM-finalen spilles 18. desember.

Siste ligarunde vil spilles så sent som 28. mai.