Liverpool får kjempefordel gjennom høytiden

Av topplagene er det Liverpool som får klart mest hvile gjennom julen.

6. des 2020 kl 17.24Jens Bessesen

Jürgen Klopp har vært en svært frustrert mann etter å ha blitt tildelt tre tidligkamper på lørdager så langt denne sesongen. De to første har endt uavgjort, mens den tredje spilles mot Crystal Palace om snaue to uker. 

Etter Palace-kampen blir det imidlertid mer grunn til å smile for Klopp. Da er det nemlig hele åtte dager til Liverpool tar imot West Bromwich på Anfield tredje juledag. Med kamp igjen mot Newcastle 30. desember betyr det at Liverpool er laget som får mest hvile gjennom julen, sammen med Fulham. Det viser en oversikt satt sammen av Independent.

Verst for City

Tar man med ligacupen, som spilles midtuken før jul, er det en rekke lag som kommer til å få det svært tøft gjennom høytiden. Everton, Manchester City og Manchester United får i snitt bare to dagers hvile mellom sine kamper. Liverpool og Fulham får til sammenlikning et snitt på 4,5 hviledager mellom kampene. 

Også topplagene Tottenham og Chelsea får langt mindre hvile mellom kampene enn Liverpool. 

Aller verst er det Manchester City som får det. Det er bare 48 timer mellom avsparkene i kampen mot Newcastle på Boxing Day og bortekampen mot Everton 28. desember. 

Etter en tøff sesongstart med mange kamper og enorme mengder skader kan det dermed gå mot en litt roligere høytid for Klopps menn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]