Adrian spiller ikke mange kamper, men han har en viktig rolle utenfor fotballbanen

Liverpools tredjekeeper snakker nemlig både spansk og engelsk. 35-åringen har blitt en viktig brikke for å hjelpe spillere som Luis Diaz og Darwin Núñez med å tilpasse seg.

Liverpools 35 år gamle keeper fikk 45 minutter på gressmatten mot Manchester United, men det er ikke på fotballbanen han spiller sin viktigste rolle i laget. De siste årene har flere spansktalende spillere gått inn Anfield-portene, med Luis Diaz og Darwin Núñez som de to siste nyervervelsene. 

Det er ikke alltid lett for latinamerikanere å tilpasse seg den engelske kulturen. Spesielt vanskelig kan det være om man ikke behersker språket. Luis Diaz kom fra Porto i januar, og på banen ser det ut han har spilt i den rød trøyen i flere år, men colombianeren har måtte lære seg engelsk siden hans ankomst. Nå har også Darwin Núñez kommet fra den portugisiske ligaen.

– Det er deres første oppkjøring og den latinske gruppen vokser stadig. Vi kommer til å hjelpe dem så mye som mulig med å tilpasse seg livet her. Darwin må også lære seg noen enkle replikker på engelsk, men fotball er trossalt et universalt språk, sier Adrian til liverpoolfc.com.

LATINAMERIKANSK DUO: Darwin Núñez og Luis Diaz er to av dem som har kommet til Liverpool uten å ha språket med seg.

LATINAMERIKANSK DUO: Darwin Núñez og Luis Diaz er to av dem som har kommet til Liverpool uten å ha språket med seg.

Har satt standarden høyt

Luis Diaz ble kåret til banens beste av liverpool.no og av folket etter kampen mot Manchester United. Colombianeren satte umiddelbart fyr på Premier League da han ankom de røde i januar og det virker ikke som driblefanten har mistet formen på ferie. Adrian synes 25-åringen tilpasset seg klubben ekstremt raskt. Nå håper han at Núñez kan få den samme starten som Diaz. 

– Jeg tror han tilpasset seg veldig godt i det øyeblikket han gikk inn på Anfield. Han var fantastisk for oss den første sesongen og vi håper at det fortsetter samtidig som Darwin tilpasser seg på samme måte, sier Liverpool-keeper Adrian om duoen.

Den spanske keeperen er veldig fornøyd med å ha colombianeren i troppen. Det er kanskje uforutsigbarheten og jevnheten i spillet som er hans største styrker på fotballbanen.

– Han stopper aldri. Han er livlig og veldig kreativ med driblinger og ulike skudd. Det er en topp spiller og han har allerede vist det.

Etter at Luis Diaz startet Liverpool-karrieren sin fenomenalt blir også kravene til colombianeren oppjustert. Det tror Adrian kan bli en utfordring, uansett hvor god vingen skulle være.

– Denne sesongen blir det vanskelig, for han har allerede satt sin standarden så høyt. Nå må han prøve å opprettholde den og forbedre seg ytterliggere, avslutter 35-åringen.

Luis Diaz, Darwin Núñez, Adrian og resten av Liverpool-laget møter Crystal Palace i Singapore klokken 14.35. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.